Messi kararını açıkladı: Devam edeceğim

Messi kararını açıkladı: Devam edeceğim
Arjantin’in zaferi ardından kamuoyunda Lionel Messi’nin milli takımı bırakabileceği yönünde beklentiler vardı. Ancak Messi, milli kariyerine devam edeceğini açıkladı.

Katar’da yapılan 2022 FIFA Dünya Kupası’nı finalde Fransa'yı normal süresi 2-2, uzatmaları 3-3 biten maçta penaltılarla 4-2 yenen Arjantin kazandı. Arjantin’in kaptanı Lionel Messi şampiyonlukla en büyük rüyasını da gerçekleştirmiş oldu.

Dünya Kupası'nda şampiyon Arjantin!Dünya Kupası'nda şampiyon Arjantin!

Arjantin TV kanalı TyC Sports’a konuşan Messi, “Futbolu seviyorum, işim bu. Milli takımda olmaktan keyif alıyorum ve dünya şampiyonu olarak biraz daha devam etmek istiyorum."

35 yaşındaki yıldız futbolcu, yarı finalden sonra yaptığı açıklamada, final maçının kendisinin son Dünya Kupası maçı olacağını söylemişti.

BBC Türkçe'nin haberine göre Messi’nin bu kararı Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Lionel Scaloni tarafından da memnuniyetle karşılandı. Scaloni, Messi'nin 2026 Dünya Kupası’nda oynamak istemesi durumunda, formasını hazır tutacağını söyledi. Arjantin’in futbol efsanesi Diego Maradona’nın bu zaferi görse gurur duyacağını da aktaran Scaloni, “Burada olsaydı, kutlamalar için bizimle sahaya çıkan ilk taraftar olurdu. Umarım başardıklarımızla onu mutlu edebilmişizdir.”

Zafere dair bazı fotoğrafları Instagram hesabında paylaşan Messi, “Dünya Şampiyonları! Bunu o kadar çok hayal ettim ki, o kadar çok istedim ki, hala kendime gelemiyorum, buna inanamıyorum” dedi. Arjantin’e gitmek için sabırsızlandığını söyleyen Messi, zaferin tüm takıma ait olduğunu söyleyerek takım arkadaşlarını kutladı.

Spor