Metaverse evreninde kongre: 32 üniversiteden akademisyen katıldı

Metaverse evreninde kongre: 32 üniversiteden akademisyen katıldı
Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi'nin sanal kongresini 800 kişi takip etti.

Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi, metaverse evreninde yerli ve yabancı 32 üniversiteden akademisyenlerin katıldığı 'Uluslararası Açık Öğretim ve Uzaktan Eğitim Kongresi' düzenledi.

Fakültenin ATA-META Palandöken salonunda 3 boyutlu sanal ortamda 2 gün süren bilimsel kongrede sunulan 45 bildiriyi yaklaşık 800 kişi takip etti. İlk kongre de sanal ortamda yapılmıştı.

Sosyal, sağlık ve fen bilimleri alanlarında açık ve uzaktan öğretim uygulamalarının ele alındığı sanal kongrede akademisyenler, görüşlerini dile getirdi.

Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdem Kocadağistan, "Bunu neden metaverse evreninde yaptık? Pandemi bize uzaktan bağlantıyı çok iyi öğretti. İnsanları bir araya getirmenin en kolay, en düzgün yolu buydu" dedi.

Metaverse evrenini derslerde de kullandıklarını ifade eden Kocadağistan, "Çok yakın zamanda öğrencilerimiz için metaverse evreninde canlı dersler oluşturduk, yakın zamanda başlayacağız. Yeni bir platform oluşturuyoruz. Öğrenci istediği zaman gelip hocasını canlı olarak dinleyebilecek" ifadesini kullandı. (DHA)

Yaşam