Metaverse'te arsa almak için ne kadar harcadık?

Metaverse'te arsa almak için ne kadar harcadık?
Sanal gerçeklik teknolojisinin bir parçası olan Metaverse evreninde kullanıcıların arsa almak için yaptığı harcama dikkat çekti.

Metaverse analiz şirketi Dapp Radar'daki araştırmacılar, sanal arazilerin satışına dair istatistik çıkardı.

BBC Türkçe'nin haberine göre yalnızca geçen yıl sanal arazi satın almak için 1,93 milyar dolar değerinde kripto paranın harcandı.

Bununla birlikte, kripto para birimlerinin değerindeki genel çöküşle birlikte Dapp Radar, metaverse gayrimenkul değerlerinin bir yılın en düşük seviyesine yakın olduğunu aktardı.

Yalnızca 22 milyon doların Voxels'teki yaklaşık 3 bin araziye yatırıldı.

Voxels, tüm sanal para birimleri gibi her işlemin kaydedildiği ve yayınlandığı halka açık blok zincirini içeren Ethereum kripto para birimi sistemi üzerine kurulu.

Bu nedenle, Dapp Radar bunu takip edebiliyor.

HANGİ MAĞAZALAR NEREDE DÜKKAN AÇTI?

Şimdiye dek birçok ünlü mağaza da metavers'te mağaza açtı.

En popüler dünyalardan biri de Decentraland çizgi filmi. 2020'de piyasaya sürülen bu dünyada arsalar binlerce, bazen milyonlarca dolara satılıyor. Samsung, UPS ve Sotheby's, arsa satın alıp orada dükkanlar ve danışma merkezleri inşa edenler arasında.

Bir başka kripto metaverse'ü olan Sandbox'ta; Adidas, Atari, Ubisoft, Binance, Warner Music ve Gucci, arazi satın alan ve ürünleri ile hizmetlerini satmak ve tanıtmak için deneyimler inşa eden çok uluslu şirketlerden sadece birkaçı.

Gucci, Minecraft ve Fortnite gibi diğer büyük oyun platformlarının yanı sıra, genç metaverse'lerin en yaygın Roblox'ta da inşa etti. (Kısa Dalga)

Teknoloji