Metaverse'te en çok Türk yatırımcılar kaybetti

Metaverse'te en çok Türk yatırımcılar kaybetti
Spekülasyon ve aşırı beklentiler, Metaverse projelerine yapılan büyük yatırım ve dijital varlıkların değer kaybetmesine neden oldu.

Kısa Dalga - Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gibi teknolojilerin bir araya gelmesiyle oluşan Metaverse yatırımcılarını büyük zarara uğrattı.

Dijital evrende satın alınan arazi, köprü ve sarayların değeri yüzde 90 oranında düşerken, Meta’nın kurucusu Mark Zuckerberg'den sonra en çok parayı ise Türk yatırımcılar kaybetti.

Haber Global'e konuşan Bilişim Uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, Metaverse yatırımlarının yüzde 90 değer kaybettiğini, Türkiye'nin bu alanda büyük kayıplar yaşadığını belirtti. Kırık, "Elon Musk'ın 'pazarlama hilesi' olarak nitelendirdiği spekülasyon ve aşırı beklentiler, Metaverse projelerine yapılan büyük yatırım ve dijital varlıkların değer kaybetmesine neden oldu. Yatırımcıların kısa vadede yüksek getiri beklediği Metaverse büyük hayal kırıklığı yarattı" dedi.

Siber Güvenlik Uzmanı Osman Demircan da Metaverse’ün hiçbir zaman yatırım aracı olarak kurgulanmadığını belirtti. NFT’lerin ortaya çıkması ile dijital varlık ve dijital sanat eserleri gibi kavramların oluştuğunu sözlerine ekleyen Demircan, "Türklerin bu kadar çok kaybetme sebebi; fırsatı kaçırmak istemiyor olmalarından kaynaklı ve böylece yüzde 90’lık bir kısmı maalesef kayba uğradı" diye konuştu. (Dış Haberler)

Teknoloji