Mete Çoban, Londra Belediye Başkan Yardımcısı oldu

Mete Çoban, Londra Belediye Başkan Yardımcısı oldu
İşçi Partisi üyesi Mete Çoban, Londra Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Çoban, çevre ve enerjiden sorumlu olarak olacak.

Kısa Dalga - İşçi Partisi üyesi ve Hackney belediye meclis üyesi Mete Çoban, Londra Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Perşembe günü görevine başlayacağı belirtilen Çoban, çevre ve enerjiden sorumlu olarak olacak.

Hackney Belediyesi’nde sekiz yıl görev yaptı

ByTV’de yer alan habere göre, Çoban, Hackney Belediyesi’nde çevre ve ulaşımdan sorumlu olarak sekiz yıl boyunca görev yaptı. Bu süreçte özellikle temiz hava politikaları üzerine çalıştı ve ultra düşük emisyon bölgesi (Ulez) gibi projelerde yer aldı. Çoban, Mayıs ayında görevden ayrılan Shirley Rodrigues’in yerine geçecek.

Mete Çoban, gençleri oy kullanmaya teşvik etmeyi amaçlayan ve partizan olmayan “My Life My Say” adlı kampanya grubunun genel müdürlüğünü sürdürüyor. Mete Çoban, aynı zamanda 2016 yılında Sadiq Khan’ın İşçi Partisi’nin belediye başkanı adayı olmasına yardımcı olan gönüllüler ekibinde yer aldı.

Khan: Onunla çalışmayı dört gözle bekliyorum

Bu yıl üçüncü kez seçilen Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, siyasi anı kitabı “Nefes Al”da, Mete Çoban’ın kendisine zaferi getiren #EvetBizKhan sloganını tasarladığını belirtti.

Sadiq Khan, Mete Çoban’ın yeni göreviyle ilgili yaptığı açıklamada, “Mete Çoban’ın çevre ve enerjiden sorumlu yeni belediye başkan yardımcımız olmayı kabul etmesinden mutluluk duyuyorum. İklim kriziyle mücadele etmek, havamızı ve nehirlerimizi temizlemek ve yeşil ekonomiyi büyütmek için onunla çalışmayı dört gözle bekliyorum” dedi. (Dış Haberler)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya