Meteoroloji açıkladı: Çarşambadan sonra kavurucu sıcaklar geliyor

Meteoroloji açıkladı: Çarşambadan sonra kavurucu sıcaklar geliyor
Geçen hafta 30 derecenin üzerine çıkan fakat son birkaç gündür mevsim normallerine dönen sıcaklıklarda yeniden artacağı açıklandı. İstanbul ve Ankara için çarşamba günü zorlu olacak.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden havanın ne zaman serinleyeceği merak ediliyor.

Ülke genelinde etkisini hissettiren sıcak hava dalgası günlük yaşamı zorlaştırdı. Yapılan hava tahminlerine göre, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıkları artacak.

Bu sıcaklık artışı nemin de etkisiyle birlikte çok daha hissedilir hale gelecek.

Özellikle İstanbul, İç Anadolu ve Ege Bölgesi’nde etkili olması beklenen kavurucu havalar insanları bir süre daha bunaltmaya devam edecek gibi görünüyor.

Çarşamba günü sıcaklar başlıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) edinilen bilgilere göre, yurdun kuzey kesimleri ve Doğu Akdeniz parçalı, yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Ayrıca Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Osmaniye, Ordu ve Artvin çevreleri, Adana’nın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin edilirken, diğer yerlerin az bulutlu ve açık hava durumuna sahip olacağı düşünülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’den alınan hava tahmini verilerine göre, hava sıcaklıklarında önemli değişiklik ön görülmüyor. Fakat rüzgarın, genellikle kuzey, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette olurken, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli şekilde eseceği tahmin ediliyor.

CNN Türk'ün haberine göre, Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Çarşamba gününden itibaren yurt genelinde sıcaklıkların artacağına vurgu yaptı. Ayrıca Şen, Çarşamba ve Perşembe günü nemin artacağını vurguladı.

Bazı illerdeki beklenen hava sıcaklıkları:

  • Ankara: Az bulutlu ve açık 31 derece.
  • İstanbul: Az bulutlu ve açık 29 derece.
  • İzmir: Az bulutlu ve açık 35 derece.
  • Adana: Parçalı ve çok bulutlu. Sabah saatlerinde kuzey ve doğu kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34 derece.
  • Antalya: Az bulutlu ve açık 35 derece.
  • Samsun: Parçalı bulutlu 28 derece.
  • Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu. Sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 27 derece.
  • Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 29 derece.
  • Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 42 derece.
    (Kısa Dalga)

Gündem