Meteoroloji: Sağanak yağmurlar devam edecek

Meteoroloji: Sağanak yağmurlar devam edecek
Meteoroloji raporlarına göre sağanak yağışlar yurt genelinde etkili olmaya devam edecek. Hava sıcaklıkları ise artacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Rapora göre bir süredir yurt genelinde etkisini gösteren yerel sağanak yağışlar etkili olmaya devam edecek.

Özellikle Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz'de etkili olması beklenen yağışlar bir süre daha devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Edirne, Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Isparta ve Burdur'un kuzey ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Afyonkarahisar ve Uşak çevreleri ile İzmir ve Manisa'nın doğu, Kütahya'nın güney, Denizli'nin kuzey, Eskişehir'in güney ve doğu ilçeleri ile Ankara'nın batı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

EGE KIYILARINDA KUVVETLİ RÜZGÂR

Rüzgârın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

ANKARA

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzey ve batı çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 28 derece.

İSTANBUL

Parçalı bulutlu hava olması bekleniyor. 27 derece.

İZMİR

Hava az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra doğu ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ADANA

Az bulutlu olması beklenen havanın açık geçeceği tahmin ediliyor. 35 derece.

ANTALYA

Parçalı ve az bulutlu 31 derece.

SAMSUN

Parçalı bulutlu. 25 derece.

TRABZON

Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, iç ve doğu ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. 25 derece.

ERZURUM

Az bulutlu ve açık, öğleden sonra parçalı bulutlu 27 derece.

DİYARBAKIR

Az bulutlu ve açık 40 derece.

Gündem