Meteoroloji verisi: Aralık ayındaki yağış yarı yarıya azalı

Meteoroloji verisi: Aralık ayındaki yağış yarı yarıya azalı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre Aralık 2020'deki yağış, Aralık 2021'e göre yüzde 57 daha azdı.

Geçen yılın aralık ayında 36,3 milimetre yağış görülürken, önceki yılın ayı ayında bu rakam 84,2 milimetreydi.

Yağışlarda en fazla azalma yüzde 75 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşandı. Doğu Anadolu Bölgesi aralık ayı yağışları son 27 yılın en düşük seviyesine indi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doğusu, Bingöl, Muş, Van, Hakkari, Erzurum Konya, Karaman ve Osmaniye çevrelerinde normale göre yüzde 80'den fazla azalma gerçekleşti.

İl bazında en fazla yağış 112,5 milimetre ile Antalya, en az yağış 7,9 milimetre ile Iğdır'da kaydedildi.

Sıcaklık, ortalamadan 2 kat yüksek

sicaklik-ortalama.jpg

Aralık 2022'de ortalama sıcaklıklar, Balıkesir, Hatay, Nevşehir, Zara, Pınarbaşı/Kayseri, Karapınar, Ulukışla, Oltu, Tortum, Doğubeyazıt, Batman çevrelerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşti. Yurdun diğer bölgelerinde ise mevsim normallerinin üzerinde seyretti.

Uzun yıllar aralık ayı ortalama sıcaklığı 4,8 santigrat derece olurken, 2022 aralık ayı sıcaklığı 8 santigrat derece olarak ölçüldü.

Aralık ayında en düşük sıcaklık eksi 18,5 santigrat derece ile Ardahan'da, en yüksek sıcaklık ise 24,8 santigrat derece ile Ordu'da gözlendi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde 2022 yılı aralık ayı ortalama sıcaklığı, uzun yıllar ortalamasının 3,9 santigrat derece üzerinde ölçülürken, en fazla artışın olduğu bölge olarak dikkat çekti. Aralık ayı sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde geçti. (DHA)

Gündem