Meteoroloji'den 11 kent için sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den 11 kent için sağanak yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuna ilişkin son tahminlerini yayımladı. Bugün Yalova, Kocaeli, Sakarya, Muğla, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklığının ise iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuna ilişkin son tahminlerini yayımladı. Bugün Yalova, Kocaeli, Sakarya, Muğla, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklığının ise iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; bugün ülke genelinin parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin zamanla çok bulutlu; Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Muğla ve Sinop çevreleri ile Aydın'ın güney ilçelerinin hafif yağmurlu geçmesi bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunuyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Meteoroloji’ye göre hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek.



Meteoroloji’nin ülke genelinde hava tahmini şöyle:

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus, yer yer sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu; Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Bursa ve Balıkesir'in kuzeyinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

EDİRNE 4°C, 11°C: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu.

ZONGULDAK 6°C, 10°C: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu. Pazar günü kıyı kesimlerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi var.

RİZE 5°C, 11°C: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, hafif yağmurlu.

SAMSUN 6°C, 9°C: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, hafif yağmurlu.

TOKAT -1°C, 7°C: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu.

TRABZON 7°C, 10°C: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, hafif yağmurlu.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Buzlanma ve don olayı ile birlikte pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor. Bölgede eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi var.

AĞRI -9°C, 5°C: Az bulutlu.

ERZURUM -12°C, 0°C: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu.

MALATYA -3°C, 8°C: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu.

VAN -4°C, 3°C: Az bulutlu.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda sabah saatlerinde pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor.

DİYARBAKIR 0°C, 16°C: Az bulutlu.

GAZİANTEP 2°C, 17°C: Az bulutlu.

MARDİN 4°C, 14°C: Az bulutlu.

ŞANLIURFA 4°C, 19°C: Az bulutlu, parçalı, zamanla çok bulutlu.

İSTANBUL 5°C, 10°C: Parçalı, zamanla çok bulutlu

KOCAELİ 4°C, 12°C: Parçalı, zamanla çok bulutlu, hafif yağmurlu.

TEKİRDAĞ 3°C, 10°C: Parçalı, zamanla çok bulutlu

EGE: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Muğla çevreleri ile Aydın'ın güney ilçelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR -3°C, 7°C: Parçalı bulutlu.

DENİZLİ 4°C, 14°C: Parçalı bulutlu.

İZMİR 7°C, 15°C: Parçalı bulutlu.

MUĞLA 0°C, 13°C: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı.

AKDENİZ: Az bulutlu, zamanla Batı Akdeniz'in parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor.

ADANA 5°C, 16°C: Az bulutlu.

ANTALYA 8°C, 18°C: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu.

HATAY 5°C, 17°C: Az bulutlu.

ISPARTA -2°C, 9°C: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor.

ANKARA 1°C, 9°C: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.

ESKİŞEHİR -2°C, 8°C: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.

KAYSERİ -3°C, 5°C: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.

KONYA -2°C, 5°C: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, Sinop çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor.

BOLU -4°C, 10°C: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu.

DÜZCE 2°C, 14°C: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu.

(ANKA)

Gündem