Meteoroloji'den 11 kente 'sarı kodlu' uyarı

Meteoroloji'den 11 kente 'sarı kodlu' uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 11 kenti şiddetli yağış ve fırtınaya karşı sarı kodla uyardı. Ani sel ve heyelana karşı tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 11 kenti gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına konusunda uyardı. 'Sarı kodlu' uyarı yapılan kentlerden Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İzmir, Manisa ve Yalova'da şiddetli rüzgar, Giresun, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon'da ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

SEL, HEYELAN VE FIRTINAYA DİKKAT

Olası sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı da yapıldı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN DE UYARI

Buna göre, Marmara Denizi’nde de öğle saatlerinden itibaren rüzgar bekleniyor. Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgar gece saatlerinde etkisini kaybedecek.

İstanbul Valiliği'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda da, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya yer verilerek şöyle denildi: "Marmara Denizi’nde rüzgarın öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor." (Kısa Dalga)

Gündem