Meteorolojiden sıcaklık raporu: Ege 50 dereceyi görecek

Meteorolojiden sıcaklık raporu: Ege 50 dereceyi görecek
Bu hafta 40 dereceyi aşması beklenen hava sıcaklıkları ağustos ayının ikinci haftası iyice artacak.

Meteoroloji'nin hava tahmin raporu, kavurucu sıcakları işaret etti. Batı Avrupa, yüksek sıcaklıklarla boğuşurken Afrika ve Basra'dan gelecek sıcak hava dalgası nedeniyle uzmanlardan 'cehennem sıcaklığı yolda' uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve uzmanlar, Türkiye'nin bazı bölgeleri için özellikle 28 Temmuz ile 2 Ağustos tarihleri için yüksek sıcaklık uyarısı yaptı. Bu hafta 40 dereceyi aşması beklenen sıcaklıklar Ağustos'un ikinci haftası iyice artacak. Termometreler Marmara'da 40, Ege'de yer yer 50 dereceyi gösterecek.

Son değerlendirmelere göre bugün Türkiye genelinde yağış beklenmezken kuzeydoğu kesimlerin parçalı ve yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40–60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

'CEHENNEM SICAKLARI YOLDA'

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten de sıcaklıklara karşı uyarılarda bulundu. Sosyal medyada yaptığı hava durumu paylaşımlarıyla bilinen Ökten, ağustosun ikinci haftası için korkutan uyarıda bulundu. "Cehennem sıcakları" geldiğini söyleyen Ökten, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ''Dikkat! Cehennem sıcakları yolda. Ağustosun 2. haftası Afrika ve Basra'dan gelecek sıcaklar ülkemiz üzerinde çarpışacak. Sıcaklığın Marmara'nın tamamında gölgede 40, Ege'de yer yer 50 dereceye çıkma ihtimali var. İç Anadolu ve Akdeniz de kavurucu sıcakların etkisi altına girecek..'' ifadelerini kullandı.

Gündem