Metin Cihan'dan kendisine hakaret eden Varank'a: İsrail'le ticarete tek kelime laf etmiyorsanız, sizin bileceğiniz iş

Metin Cihan'dan kendisine hakaret eden Varank'a: İsrail'le ticarete tek kelime laf etmiyorsanız, sizin bileceğiniz iş
Gazeteci Metin Cihan, "Sen Türkiye'de yaşamaya bile cesareti olmayan, ahlaksız, yalancı bir müfterisin" diyen AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank'a cevap verdi.

İsrail ile ticaret tartışmalarını gündeme getiren gazeteci Metin Cihan, kendisine "Sen Türkiye'de yaşamaya bile cesareti olmayan, ahlaksız, yalancı bir müfterisin" diyen AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank'a cevap verdi.

Varank, Metin Cihan'ın "Gazze'de katliam devam ederken İsrail'e av tüfeği yedek parça ve aksamları gönderen şirketin hamisi olur kendileri" sözleri üstüne paylaştığı mesajda "Sen Türkiye'de yaşamaya bile cesareti olmayan, ahlaksız, yalancı bir müfterisin. 2022'de Kırıkkale'de yaptığım OSB ziyaretinin valilikteki haber sayfasından bir fotoğraf bulup attığın iftira bana yapışmaz. Ben eski Sanayi Bakanı olarak bunun gibi yüzlerce değil binlerce fabrika gezdim. Azıcık onurun namusun varsa Türkiye'ye gelip bu iftiranı ispatla diyeceğim ama olmadığını biliyorum" demişti.

Bunun üstüne Metin Cihan paylaştığı mesajında şunları dedi:

"Mustafa bey, ben yine de nezaketimi koruyarak olanca açıklığıyla yanıt vereceğim. Kendinize yakıştırıyorsanız, ki yakışıyor, siz böyle kalabilirsiniz.

Öncelikle ORSAV ziyaretinizi valilik sayfasından değil, bizzat sizin paylaşımınızdan öğrendim. Kendinizden haberiniz yoksa ne diyebilirim?

ORSAV TSK'ya da üretim yapan bir firma. Gazze'de katliam sürüyor ve ORSAV İsrail'e av tüfeği yedek parça ve aksamları gönderiyor. Belgesini paylaştım. Benim içime sinmiyor. Sizin içinize siniyorsa, bu ticarete tek kelime laf etmiyorsanız, o da sizin bileceğiniz iş.

'Hamisi' ifademin mevcut veriler ışığında biraz abartılı olduğunu kabul etmeliyim. Ama görüyoruz ki bu şirketin bu ticareti sizi rahatsız etmiyor. En azından yanlış bulduğunuzu ifade etseydiniz ben de bu ifade için özür dilerdim. Bu hakkınız saklı kalsın. Okurlardan ise özür dilerim.

İktidarınız 6 ay boyunca Gazze'de katliam yapan israil ordusuna tedarikçilik yaptı ve kısmen devam ediyor. Binbir yalanla bunu inkâr edip en sonunda kabul ettiniz. Takdir edersiniz ki bu işbirliğinizi hoş görmemiz mümkün değil.

Milletvekili olduğunuz Bursa'da seçim çalışmanız sırasında size İsrail ile ticareti sorduklarında makam arabanıza binip kaçan ve vatandaşı gözaltına aldıran sizsiniz. İsrail'de bile Filistin destekçilerine böyle davranmıyorlar.

Meclis'te sonradan itiraf ettiğiniz ticareti anlatan milletvekili Hasan Bitmez, susturma çabalarınız esnasında kalp krizi geçirip öldü ve içiniz sızlamadığını dile getirmekten utanmıyorsunuz. Ben sizin vicdanınızı, daha doğrusu vicdansızlığınızı, anlamakta zorlanıyorum. Gazze'deki katliam bile kibirinizi azıcık olsun etkilemiyor.

Son olarak, Türkiye'de yaşasaydım esir aldığınız yargı marifetiyle ya da tetikçilerinizle beni susturacaktınız. Bunu yapamadığınız için öfkeli olabilirsiniz. Evet, size bu imkanı sunacak cesaretim yok. Kusura bakmayın lütfen."

Gündem