Metinden görsel üreten uygulama ücretsiz erişime açıldı

Metinden görsel üreten uygulama ücretsiz erişime açıldı
OpenAI'ın kelimeleri görsele dönüştüren yapay zekası DALL-E, ücretsiz olarak tüm kullanıcıların erişimine açıldı.

OpenAI, basit cümlelerle yapılan tanımlardan dijital görseller üretmeye yarayan makine öğrenmesi modeli DALL-E'nin herkes için kullanıma açıldığını duyurdu. OpenAI, ilk olarak bir milyon kişilik bir katılımcı listesinin kullanımına açılan uygulamanın, yaklaşık 1.5 milyon kullanıcının her gün 2 milyondan fazla görüntü oluşturduğunu söyledi.

Halka açık önemli kişilerin resimlerini oluşturmaya çalışmanın yasak olduğu DALL-E 2’yi geliştirmek için kullanılan veri kümesi, açıkça şiddet içeren, pornografik veya düşmanca görüntüleri hariç tutmak için filtreleniyor. Yasaklı içerikten 'kaçınmak' için otomatik ve insan izlemesinin bir kombinasyonunu kullandığını belirten OpenAI, "İçerik politikamızı ihlal eden cinsel, şiddet içeren ve diğer içerik oluşturma girişimlerini reddetme konusunda filtrelerimizi daha sağlam hale getirdik ve kötüye kullanımı durdurmak için yeni algılama ve yanıt teknikleri geliştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

YAPAY ZEKA DESTEĞİYLE ÜRETİLEN RESİMLER YASAKLANDI

Midjourney, DALL-E 2, Stable Diffusion gibi ‘resim yapan’ bilgisayar programlarının, sanatçıların emeğini sömürdüğünü ve telif hakkını ihlal ettiğini düşünen bazı sanat platformları da yapay zeka desteğiyle üretilen resimleri yasakladı.

Görsel sanatlar alanında çalışan sanatçılar, Ağustos ayı sonlarında Midjourney ile üretilen “Théâtre D'opéra Spatial” adlı eserin Kolorado Eyalet Fuarı Güzel Sanatlar Yarışması’nda birinciliği kazanmasının ardından tepki gösterdi. Stok görsel siteleri Getty Images ve ShutterStock da geçen hafta telif kaygıları gerekçesi ile yapay zeka desteği ile üretilen görselleri yayından kaldırmaya başladı.

DALL-E üyeliği Open AI’nın kayıt sayfasından başlatılabilir.

Teknoloji