Metropoll anketi: Kamuoyunda Kılıçdaroğlu'nun kazanacağı inancı artıyor

Metropoll anketi: Kamuoyunda Kılıçdaroğlu'nun kazanacağı inancı artıyor
Kılıçdaroğlu'nun kazanıp kazanamayacağına dair kamuoyu algısında geçen yıl Eylül ayından bu yana yapılan ölçümlere göre, Kılıçdaroğlu'nun kazanacağını düşünenlerin oranı arttı.

Metropoll Araştırma Şirketi, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanma şansına yönelik kamuoyu algısına dair yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Kılıçdaroğlu'nun kazanacağını düşünenlerin oranı yüzde 45,2, kazanamayacağını düşünenlerin oranı ise yüzde 45 oldu.

Metropoll'ün 28 ilde 1-3 Nisan tarihleri arasında yaptığı Türkiye'nin Nabzı Nisan ayı araştırmasında yer alan çalışmaya göre, Kılıçdaroğlu'nun kazanacağına yönelik kamuoyu algısı özellikle son 4 ayda arttı.

"14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimini sizce Kılıçdaroğlu kazanır mı?" sorusu yöneltilen katılımcıların verdiği cevaplara göre oranlar şöyle oldu:

Kesinlikle kazanır: Yüzde 9,3

Kazanır: Yüzde 35,9

Kazanamaz: Yüzde 32,9

Kesinlikle kazanamaz: Yüzde 12,1

Fikrim/cevap yok: Yüzde 9,98

Son 4 ayda kamuoyu algısı değişti

ftcoe1sayaajn2e.jpg

Öte yandan, Kılıçdaroğlu'nun kazanıp kazanamayacağına dair kamuoyu algısında geçen yıl Eylül ayından bu yana yapılan ölçümlere göre, Kılıçdaroğlu'nun kazanacağını düşünenlerin oranı arttı.

Eylül 2022'de Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağını düşünenlerin oranı yüzde 57,5 olarak ölçülmüştü. Kazanamayacağını düşünenler Ekim 2022'de en yüksek seviyeye çıktı. Bu oran sonraki aylarda ciddi düzeyde düştü.

Kılıçdaroğlu'nun kazanacağını düşünenlerin oranı ise Eylül 2022'de yüzde 37,4 olarak ölçülmüştü. Bu oran, zaman içerisinde artarak bugün yüzde 45,2'ye ulaştı. Kılıçdaroğlu'nun kazanacağını düşünenlerde en düşük oran Aralık 2022'de kaydedildi. (Kısa Dalga)

Politika