Metropoll Araştırma: "Halkın yüzde 27'si temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor"

Metropoll Araştırma: "Halkın yüzde 27'si temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor"
Metropoll Araştırma Şirketi'nin Ayın 5 Rakamı Raporu” yayımlandı. Rapora göre halkın yüzde 27'si barınma ve gıda gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını söylüyor.

MetroPOLL Araştırma şirketinin “Türkiye’nin Nabzı Nisan 2021: Halkın gündemindeki konulardan seçilmiş Ayın 5 Rakamı Raporu” yayımlandı. Rapordan öne çıkan başlıklar şöyle: 


HANGİ İTTİFAKA YAKINSIZINIZ?
 
Millet İttifakı’na eğilimli olanlar yaklaşık 3 puan önde olsa bile ittifak tercihini açıkça söyleyenler arasında oransal bir farkın olmadığı görülmektedir (yaklaşık %39)

 


YAŞAM İHTİYAÇLARI

Araştırmaya göre, halkın %27’si gıda/barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Yüzde 53.6'sı ise "sadece gıda ve barınma ihtiyacımı karşılayabiliyorum" diyor. Tüm ihtiyaçlarını karşılayanların oranı yüzde 17.

 

128 MİLYAR DOLAR KAMPANYASI

Toplumun yarıya yakını muhalefet partilerinin “128 milyar dolar nerede?’ kampanyasını olumlu buluyor. CHP'nın ısrarla sürdürdüğü "128 milyar dolar nerede" kampanyasını olumlu bulanların oranı yüzde 45.4. Olumsuz bulanlar yüzde 26. "Haberim yok" diyenler ise yüzde 17.6.

 


KALABALIK KONGRELERE KARŞI

Ezici bir çoğunluk, pandemi döneminde kongre ve toplantılar yapılmasına karşı. Pandemi döneminde siyasi partilerin kongre ve toplantı yapmasını yüzde 79.1'i doğru bulmadığını söylüyor.

 

Halkın %46’sı hükümetin Esad’la görüşmelere başlamasını ve Suriye ile ilişkilerini normalleştirmesini istiyor

 

 

Gündem