Metropoll Araştırma: "Türkiye'nin yüzde 45'i Kanal İstanbul'a 'Hayır' diyor"

Metropoll Araştırma: "Türkiye'nin yüzde 45'i Kanal İstanbul'a 'Hayır' diyor"
Metropoll Araştırma'nın anketine göre, seçmenin yüzde 45'i 'Kanal İstanbul' projesini desteklemezken, yüzde 39'luk bir kesim ise desteklediğini dile getirdi. Projeyi desteklemediğini dile getiren seçmenlerin en fazla olduğu parti ise Saadet Partisi.

Metropoll Araştırma'nın anketine göre; seçmenin yüzde 45'i hükümetin İstanbul'da yapmak istediği 'Kanal İstanbul' projesini desteklemezken, yüzde 39'luk bir kesim ise desteklediğini dile getirdi. 

Metropoll Araştırma'nın "Türkiye'nin Nabzı" anketinin Mart ayı araştırmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İnadına yapacağız" dediği Kanal İstanbul projesine ilişkin seçmene görüşleri soruldu. 

Anket sonuçlarına göre, "Hükümetin Kanal İstanbul projesini destekliyorum" diyenlerin oranı yüzde 38,5'ta kalırken, "desteklemediğini" belirtenlerin oranı da yüzde 45,4 oldu. 

"Fikrim veya cevabım yok" diyenlerin oranının ise yüzde 16,1 olduğu görüldü.

Araştırmanın partilere göre dağılımı ise şöyle:

AKP'li seçmenin yüzde 62,3'ü projeyi destekliyor, 16,8'İ desteklemiyor, 20,9'u ise fikrim yok yanıtını verdi. 

CHP'lilerin yüzde 78,3'ü projeeyi desteklemiyor, yüzde 15,8'i destekliyor ve yüde 5,9'u da fikrim yok diyor. 

İYİ Partili seçmenin yüzde 23,7'si Kanal İstanbul'u desteklemezken, yüzde 63,6'sı hayır desteklemiyorum diyor. 

MHP'lilerin yüzde 58,2'si projeyi desteklediklerini dile getiriken, yüzde 28,4'ü hayır desteklemiyorum diyor, yüzde 13,4'ü de fikrim yok ifadesini kullanıyor.

HDP'li seçmenin yüzde 86,1'i projeyi desteklemezken, 5,1'i de desteklediklerini ifade ediyor. 

Kanal İstanbul'u istemeyen en fazla seçemen Saadet Partisinde. Saadet Partili seçmenlerin yüzde 87,5 projeyi desteklemediklerini söylerken, yüzde 12,5'i destekliyoruz diyor. 

Gündem