Metropoll araştırmasına göre İmamoğlu ve Yavaş, Erdoğan'a fark atıyor

Metropoll araştırmasına göre İmamoğlu ve Yavaş, Erdoğan'a fark atıyor
Metropoll Araştırma şirketi seçmene olası seçim senaryolarını sordu. Buna göre, Erdoğan'ın karşında en güçlü aday yüzde 50 ile İmamoğlu olurken, Erdoğan en fazla oyu Kılıçdaroğlu karşında kazanıyor. Metropoll'ün diğer araştırmasında ise seçmenin yüzde 48'i yeniden aday olması halinde Erdoğan'ın kazanacağını söylüyor.

Metropoll Araştırma Şirketi "Türkiye'nin Nabzı" araştırmasında vatandaşa olası Cumhurbaşkanlığı seçimi senaryolarını sordu. 

Araştırmada katılımcılara "Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar aşağıdaki gibi olursa hangi adaya oy verirsiniz?" diye soruldu. 

Buna göre, Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar Recep Tayyip Erdoğan ve Ekrem İmamoğlu olursa, halkın yüzde 38,8'i Erdoğan'a yüzde 49,7'si İmamoğlu'na oy vereceğini belirtiyor. 

Erdoğan ve Mansur Yavaş adaylıkları karşısında ise seçmenin yüzde 49,4'u Yavaş derken, yüzde 37,5'i Erdoğan oy vereceğim diyor. 

Kemal Kılıçdaroğlu ve Erdoğan'ın karşı karşıya gelmesi durumunda ise seçmen yüzde 42,5 ile Erdoğan'a, yüzde 39,7 ile de Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini söylüyor. 

Araştırmada Erdoğan ve Meral Akşener adaylıkları senaryosunda ise seçmen tercihini yüzde 42,5 ile Akşener, yüzde 38,8 ile de Erdoğan'dan yana kullanıyor. 

Anket sonuçlarına göre Erdoğan en fazla oyu Kılıçdaroğlu karşında kazanıyor.



SEÇMENİN YÜZDE 48'İ ERDOĞAN'IN KAZANACAĞINI SÖYLÜYOR 

Metropoll'ün yaptığı bir diğer araştırmada ise seçmene "bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa ve Erdoğan yeniden aday olsa seçimi kazanır mı?" diye soruldu. 

Bu soruya seçmenin yüzde 47,7'si Erdoğan kazanır yanıtı verirken, yüzde 44,8'i ise Erdoğan'ın kazanamayacağını söyledi. 

Araştırmaya göre seçmenin yüzde 14,4'ü kesinliklikle kazanır, yüzde 33,3'ü kazanır, yüzde 34,6'sı kazanamaz, yüzde 10,2'si kazanamaz, yüzde 7,5'i ise fikrim yok dedi. 

Gündem