MetroPoll yöneticisi Özer Sencar'dan 'başörtüsü' yorumu: Siyaset gündemini Kılıçdaroğlu belirliyor

MetroPoll yöneticisi Özer Sencar'dan 'başörtüsü' yorumu: Siyaset gündemini Kılıçdaroğlu belirliyor
MetroPoll Araştırma Şirketi yöneticisi Özer Sencar, Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışını yorumladı: Bu konuyu halkın nasıl değerlendirdiğini ölçerek göreceğiz. Olayın kendisi kadar önemli bir diğer yönü Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyaset gündeminini belirlemesi. Gündemi belirlemek kendi başına çok önemli bir siyasi başarıdır" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtü teklifi siyaseti hareketlendirdi ve iktidarla bir satranca dönüştü.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartacakları kanun teklifini gündeme getirmişti. CHP de önceki gün teklifi Meclis’e sunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu teklife anayasa değişikliği çağrısıyla yanıt verdi. Erdoğan, "Eğer dürüstsen, samimiysen, temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülkenin gündeminden kati şekilde çıkarmakta kararlıysan, gelin çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım” dedi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise Erdoğan’ın konuşmasının hemen ardından "Sayın Cumhurbaşkanımızın grup toplantısında verdiği talimatı aldık. Anayasa değişiklik teklif taslağı hazırlama çalışmalarımıza başlıyoruz" açıklaması yaptı..

Kılıçdaroğlu'nun teklifiyle başlayan tartışma sürerken, MetroPoll Araştırma Şirketi'nin kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, Twitter'dan değerlendirmede bulundu. Sencar, "Başörtüsü olayının gündeme getirilmesinin gerçek bir arka planı var. Bu konuyu halkın nasıl değerlendirdiğini ölçerek göreceğiz. Olayın kendisi kadar önemli bir diğer yönü KK’nın (Kemal Kılıçdaroğlu) siyaset gündeminini belirlemesi. Gündemi belirlemek kendi başına çok önemli bir siyasi başarıdır" dedi. (Kısa Dalga)

ekran-resmi-2022-10-07-07-39-09.png

Politika