Metropoll'den Peker Araştırması: "İzlenme yaşa göre değil, eğitim durumuna göre yükseliyor"

Metropoll'den Peker Araştırması: "İzlenme yaşa göre değil, eğitim durumuna göre yükseliyor"
Metropol Araştırma Şirketi halka Sedat Peker'in videolarını izleyip izlemediklerini sordu. Yanıtları yaş ve eğitim durumuna göre inceledi. Araştırmaya göre izlenme yaşa göre farklılık göstermiyor ancak eğitim seviyesine göre belirgin şekilde farklılaşıyor.

Metropoll Araştırma şirketi halka organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in videolarını izleyip izlemediklerini sordu. Peker’in videolarını izleyenlerin yaş ve eğitim durumlarına göre dağılımı. İzlenme yaşa göre farklılık göstermiyor ancak eğitim seviyesine göre belirgin şekilde farklılaşıyor.

18-40 yaş arası katılımcıların yüzde 36,7'si "videolardan haberim yok" derken, yüzde 23,3 "evet tümünü izledim" yanıtını verdi. Bu yaş grubunda "evet bir kısmını izledim" diyenler yüzde 25,1, "hayır izlemedim ama haberdarım" diyenler ise yüzde 14,9'nu oluşturuyor. 

41 yaş ve üstü katılımcıların 23,9'u "evet tümünü izledim" derken, yüzde 38'i "videolardan haberim yok" şıkkını tercih ediyor. Katılımcıların yüzde 25,2'si "evet bir kısmını izledim" yanıtını verirken, yüzde 12,9'u "hayır izlemedim ama haberdarım" diyor. 

Ortalama olarak ankete katılanların yüzde 23,6'sı videoların tümünü izlediğini söylerken, yüzde 37,4'ü "videolardan haberim yok" diyor. 

Araştırmaya katılanların eğitim durumuna bakıldığında ise ortaokul mezunu ve altındakiler yüzde 49,2 oranında "videodan haberim yok" derken yüzde 18 oranında da "evet tümünü izledim diyor. 

Lise mezunlarının yüzde 26,6'sı "evet tümünü izledim" yanıtını verirken, yüzde 24,9'u "videodan haberim yok" tercihini yapıyor. 
Üniversite mezunu ve üstü katılımcıların yüzde 38.9'u "evet tümünü izledim" derken, yüzde 14,5'i "videodan haberim yok" yanıtını veriyor. 

Eğitim durumuna göre katılımcıların yüzde 23,6'sı evet tümünü izledim yanıtını verirken, yüzde 37,4'ü "vidolardan haberim yok" diyor.


Gündem