MetroPOLL'ün son anketi: 'Kılıçdaroğlu'na oy vermem' diyenler 5 puan önde

MetroPOLL'ün son anketi: 'Kılıçdaroğlu'na oy vermem' diyenler 5 puan önde
MetroPOLL'ün son anketine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağını düşünenlerin oranı daha yüksek.

MetroPOLL Araştırma'nın sahibi Özer Sencar, 14 Mayıs'taki seçime 42 gün kala bugün Twitter hesabından iki anket sonucu paylaştı.

Buna göre Kılıçdaroğlu'nun oy vermeyeceğini söyleyenlerin oranı yüzde 49,5. 'Kesinlikle oy veririm' veya 'Oy veririm' diyenlerin toplamı ise yüzde 44,7'de kaldı.

Sencar, bu oranlara (alttaki) "Mart ayı araştırmasına göre cumhurbaşkanı seçiminde Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini söyleyenler vereceğini söyleyenlerden yaklaşık 5 puan fazla. Bu reel durum" yorumunu yaptı.

anket-kilicdaroglu1.jpg

Bir diğer sonuca göre ise Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağını söyleyenlerin oranı yüzde 49,7 oldu. Kazanacağını düşünenlerin oranı ise yüzde 42,9.

anket-kilicdaroglu.jpg

Sencar'ın bu ankete ise yorumu şöyle: "Cumhurbaşakanı seçiminde Kılıçdaroğlu’nun kazanamayacağını düşünenler kazanacağını düşünenlerden 7 puan fazla. Bu da seçmenin seçime yönelik algısı. Aralık 2022’ de bu fark 29 puanmış. 3 ayda aradaki fark çok büyük oranda kapanmış."

Anketin hangi tarihlerde düzenlendiği, kaç kentte kaç kişiyle görüşüldüğü ve hangi yöntemle hazırlandığı açıklanmadı. (Kısa Dalga)

Politika