Mevlüt Çavuşoğlu'ndan F-16 açıklaması: Kullanamayacağımız ürünü niye alalım?

Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurul görüşmeleri kapsamında basın açıklaması yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "F-16'lar konusunda şartlı bir anlaşma içinde olmayız" dedi.

·

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, New York’ta BM Genel Kurulu görüşmeleri kapsamında basın toplantısı düzenledi.

"KULLANAMAYACAĞIMIZ ÜRÜNÜ NE YAPALIM?"

BBC Türkçe'nin haberine göre Bakan Çavuşoğlu, "F-16 konusunda elimizi kolumuzu bağlayan bir anlaşma içinde olmayız. 'Şöyle kullan böyle kullan' gibi bir kısıtlama getirilmesi kabul edilebilir değil. Kullanamayacağımız ürünü niye alalım?" dedi.

ERDOĞAN OLUMLU GEÇTİ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan F-16 alımı konusundaki görüşmelerin "olumlu" geçtiğini söylemişti.

Türkiye, ABD'li Lockheed Martin tarafından üretilen 40 adet F-16 ve 80'e yakın F-16 modernizasyon kiti almak için başvurdu.

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.