Mey|Diageo'da üst düzey ayrılık... Metin Solmaz: CEO’dan Sosyalist olmaz diyenlere inat solcuydu

Mey|Diageo'da üst düzey ayrılık... Metin Solmaz: CEO’dan Sosyalist olmaz diyenlere inat solcuydu
Mey|Diageo Genel Müdürü Levent Kömür görevini bırakmaya hazırlanıyor. 2015’te satış direktörlüğüne atanan Kömür, 2017’den bu yana şirketin genel müdürü olarak görev yapmaktaydı. Yazar Metin solmaz Kömür'ü "CEO’dan sosyalist olmaz diyenlere inat solcuydu" ifadeleriyle anlattı.

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Levent Kömür, Procter & Gamble bünyesinde çeşitli pozisyon ve ülkelerde görev yaptıktan sonra 2010 yılında “shopper marketing” konusunda dünyanın önde gelen ajanslarından Integer Group’un İstanbul ofisini kurdu ve genel müdürlüğünü üstlendi. 2012’de pazarlama direktörü ve icra kurulu üyesi olarak Mey|Diageo’ya katılan ve 2015’te satış direktörlüğüne atanan Kömür, 2017’den bu yana şirketin genel müdürü olarak görev yapmaktaydı.

Gerçek Gündem İnternet Sitesinde Yazar Metin Solmaz, "Başka bir CEO mümkün: Levent Kömür" başlıklı yazısında "İnsandan, emekten, güzelden yanaydı. CEO’dan sosyalist olmaz diyenlere inat solcuydu" ifadelerini kullandı.

"CEO’dan sosyalist olmaz diyenlere inat solcuydu"

Solmaz'ın yazısından bir bölüm şöyle:

"Şunları da bu yazıya sığdırmam lazım. Mesela bütün işçileri sendikalı yaptı. Bununla kalmadı sendika ile akıl almaz bir sevgi, saygı, iletişim üçgeni kurdu. Toplumsal cinsiyet, çalışanların önünü açmak, haklarını savunmak, Türkiye’nin kültür hayatında insanların önünü açmak için bin türlü şey yaptı. Bunları çok acayip koşullarda kimsenin kalbini kırmadan becerdi.

Tarım için de çok çalıştı. Üzüm ve anason “alemi” onu sevgiyle hatırlayacak.

Pandemide içki fabrikasını dezenfektan yapılsın diye etil alkol üretimine çevirdi. Yangında depremde sessizce (ama hakikaten sessizce) neler neler yaptı ben şahidim.

Akılla tevazuyu çok süper birleştirirdi. Mesela bir mekana mı gideceğiz? Kendi adıyla rezervasyon yaptırmazdı. Yaptırsa mekan hazırlanacak, kendi satış ekibi hazırlayacak; ortam plastik ve sıkıcı hale gelecek. Herhangi biri olarak gidince hem olanı biteni gözlüyor hem de lüzumsuz ilgi ile ezilmiyordu.

İnsandan, emekten, güzelden yanaydı. CEO’dan sosyalist olmaz diyenlere inat solcuydu.

Herkes onu çok sevdi. Ama öyle bir sevmek değil. Duydum ki ayrılık konuşmasını yaparken 6,5 dakika alkışlanmış." (Kısa Dalga)

Ekonomi