Meyve satan genci tekme tokat döven zabıtalar açığa alındı

Meyve satan genci tekme tokat döven zabıtalar açığa alındı
İstanbul Kağıthane'de çok sayıda zabıta, meyve satan bir genci sokak ortasında darp etti, yere düşen genci tekmeleyip küfürler savurdu. Zabıtaların açığa alındığı açıklandı.

Gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu'nun sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerde, meyve kasası taşıyan bir gencin zabıtalar tarafından adeta linç edildiği görüldü. Zabıtalar aldığı darbelerle düşen genci yerde yumruklayıp tekmelemeye devam etti. Görüntüler sosyal medyada tepki topladı. Twitter hesabından açıklama yapan Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, zabıtaların açığa alındığını belirtti.

Öztekin, "Zabıta ekiplerimizin bir seyyar satıcı müdahalesi sırasında dün yaşanan talihsiz olay ile ilgili gerek adli makamlar gerekse Belediyemiz tarafından inceleme ve disiplin soruşturması için ilgili zabıta memurları açığa alınmıştır" ifadelerini kullandı. 

Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, soruşturma başlatılacağını açıkladı fakat sosyal medyada bazı hesaplar, zabıtalara haksızlık yapıldığını öne sürdü ve olayın başlangıcında zabıtalara tekme atıldığı anın yer aldığı videoyu paylaştı. 

AÇIĞA ALINDILAR

Kağıthane Belediyesi'nin açıklamasında da şunlara yer verildi: "Kağıthane'de pazar yerlerinde halk sağlığının korunması ve haksız rekabetin önüne geçilmesi amacıyla yapılan denetimlerde seyyar satıcı bir kişinin tezgahını vatandaşların yol güzergahına koyduğu tespit edildi.Zabıta ekiplerimiz seyyar satıcıyı, tezgahını yol güzergahından kaldırması ve başka yere taşıması için uyarmıştır. Çevredeki vatandaşlar da tezgahın yolu kapattığı gerekçesiyle işportacıdan şikayetçi olmuş ve durumu zabıta ekiplerimize bildirmişlerdir. Uyarı sonucu seyyar satıcı tezgahını başka bir yere taşımış ancak zabıta ekiplerimiz alandan ayrılınca; bunu fırsat bilerek tezgahını yeniden yasak olan yere koymuştur.

Durumu fark eden zabıta ekiplerimiz seyyar satıcıyı ikinci kez uyarmış; ama işportacı uyarıları dikkate almayarak, önce hakaret etmiş, ardından tekme atarak zabıta memurumuzun yaralanmasına neden olmuştur. Görüntülerden de anlaşılacağı üzere ortada herhangi bir müdahale yokken seyyar satıcının fiili saldırıya geçtiği görülmektedir. Önce hakaret ve ardından fiili saldırıya uğrayan zabıta memurumuz kendini savunmak amacıyla anlık tepki göstererek seyyar satıcıya müdahalede bulunmuştur. Olay, diğer zabıta memurlarımızın araya girmesiyle yatıştırılmıştır. Kağıthane Belediyesi olarak yaşanan bu olayı elbette ki tasvip etmiyoruz. Belediyemiz tarafından inceleme ve disiplin soruşturması için ilgili zabıta memurları açığa alınmıştır."

Gündem