MHP Diyarbakır'da 'resmen' yok: İl teşkilatını kapattı

MHP Diyarbakır'da 'resmen' yok: İl teşkilatını kapattı
MHP lideri Devlet Bahçeli ile Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu arasındaki Diyarbakır polemiğinin ardından MHP'den yeni hamle geldi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Semih Yalçın, partinin Diyarbakır il teşkilatını kapattıklarını açıkladı. Yalçın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"MHP Diyarbakır il teşkilatımız görülen lüzum üzerine parti tüzüğümüzün ilgili maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden feshedilmiş, il başkanlığımız kapatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

NE OLMUŞTU?

Son olarak, MHP lideri Devlet Bahçeli ile Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu arasında Diyarbakır polemiği yaşanmıştı. Bahçeli, Davutoğlu hakkında "Serok artık kartını açık oynamaktadır. Ve PKK tezlerini savunacak kadar çukurlaşmıştır. Serok Ahmet, Türkiye’nin başına sarılmış beladır, kumanda edilen mandacıdır, geçmişi ve geleceğiyle siyasi kundakçıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözlere sosyal medyadan paylaştığı video ile yanıt veren Davutoğlu, "Sizin psikolojik sıhhatiniz konusunda ciddi şekilde kaygılıyım" diyerek şöyle demişti:

'DİYARBAKIR'A GİTMEDİĞİNİZ İÇİN KÜRTLERİN HALİNİ ANLAYAMAZSINIZ'

"Sizin probleminiz yalnızlık. İnsan insanın şifasıdır Sayın Bahçeli. Siz insan arasına karışmadığınız için, Diyarbakır'a gidemediğiniz için mesela, Kürtlerin halini anlayamazsınız.

Toroslara Yörüklerin arasına karışmadığınız için onları da anlayamazsınız. Sizi son olarak Trakya'da ne zaman gördük Sayın Bahçeli, ya da Erzurum'da...

Hakkınızı yemeyelim, Sayın Erdoğan ile Ahlat'a gitmişliğiniz var Doğu adına. Resmi protokolle, resmi bir şekilde. Sayın Bahçeli ile aramızdaki fark bu. Siz bizi anlayamazsınız. Ama ben sizi anlıyorum. Sizin niye öfkeli olduğunuzu da biliyorum.

Diyarbakır'da yayınlamış olduğumuz, demokratik geleceğimizin inşası Kürt Meselesi Çalıştayı'na takmışsınız.

Sizin neden öfkeli olduğunuzu da biliyorum. Siz daha 1 ay önce Antalya'da Yörük Ahmet diye karşılanan birinin Diyarbakır'da Serok Ahmet diye karşılanmasından rahatsızsınız. Biz sizin beslediğiniz nefret dilini ortadan kaldırmak için geliyoruz." (Kısa Dalga)

Gündem