MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'dan muhalefete: İHA'lara dokunan eli kırarız

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'dan muhalefete: İHA'lara dokunan eli kırarız
MHP'li Erkan Akçay, "Muhalefet, iktidara gelirsek İHA/SİHA'lara dokunuruz diyor. Buradan ilan ediyorum: İHA'lara dokunan eli kırarız" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi'nde soruları yanıtladı. "Türkiye yükselişe geçmiştir. Bu yükselişe ket vurulmaması gerekir" diyen Acet, şunları söyledi:

"Muhalefet, iktidara gelirsek İHA/SİHA'lara dokunuruz diyor. Buradan ilan ediyorum: İHA'lara dokunan eli kırarız. İHA/SİHA'lar nezdinde milli savunma adımlarımızı sekteye uğratacaklar. Amerika'ya tabanca ihraç eden bir ülkeyiz biz. Savunma sanayii ürünlerinden 170 ülkeye ihracat söz konusu. Bu ihracat son dönemde ivme kazandı."

Ne olmuştu?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, geçen ocak ayında yaptığı açıklamada İHA ve SİHA üreticisi Baykar' şirketine yönelik "Devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar, Baykar'a veriliyor. Bu proje 'Kutsal, dokunulmaz' hale getirildi. Kusura bakmayın, dokunacağız" demişti.

Baykar yönetim kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ise "Baykar, birilerinin kirli siyasi ajandalarına malzeme olacak bir müessese değil. Buna izin vermedik, vermeyeceğiz! İftiralara karşı hakkımızı sonuna kadar savunacağız" diye karışılık vermişti.

Ali Babacan ise bu tepkiler üzerine şu açıklamayı yapmıştı: "Bütün bu projeler bizim gururumuzdur dedimYayında benim sadece rekabetle ilgili söylediklerimi içinden cımbızlayıp, bana karşı bir kampanya haline getirilmesi tamamen siyasi bir propaganda aracı. Şimdi seçim yaklaşıyor ve hükümetin elindeki en önemli propaganda projelerinden bir tanesi de bu. Bu projede öyle bir hale getirildi ki 'bu çok kutsal, dokunulmaz', 'dokunanı mahvederiz' falan filan. Kusura bakmayın ya. Biz dokunacağız tabi ki yani, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyeceğiz. Eğer rekabetten korkuyorlarsa korksunlar." (Kısa Dalga)

Gündem