MHP, Habertürk'ü hedef aldı, iki gazeteci istifa etti

MHP, Habertürk'ü hedef aldı, iki gazeteci istifa etti
MHP'nin hedef gösterdiği Habertürk TV'de Genel Yayın Yönetmeni Hakan Kürşad Oğuz ve Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir istifa etti.


Habertürk'te Para Gündemi programında Ebru Baki'nin MHP'nin yeni anayasa teklifini konuklarıyla değerlendirmesinden sonra MHP'liler, Baki'yi hedef aldı. Habertürk'ün Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir de MHP'lilere tepki gösterdi. MHP lideri Devlet Bahçeli, Twitter'da "Habertürk izlemiyorum" yazdı. 
Ve sonuç; "Para Gündem" programı önce yayın akışından kaldırıldı. Kanalın Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ve genel yayın yönetmeni Kürşat Oğuz istifa etti. Baki'nin programı bugün yayınlandı ancak 12'de bitmesi gerekirken 10'da bitti.

NASIL BAŞLADI?


MHP'nin hazırladığı anayasa taslağını, 4 Mayıs'ta Habertürk canlı yayınında konuklarıyla değerlendiren gazeteci Ebru Baki, MHP tarafından hedef alındı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Ulvi Yönter, Twitter hesabından Baki'ye ve programdaki konuklarına hakarette bulundu ve şunları yazdı:
"Habertürk’te art niyetli Ebru Baki’ye konuk olan Kemal Öztürk, Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu ile Gülfem Saydam Sanver’in Genel Başkanımızın 100 maddelik anayasa önerisini karalama çabaları edepsizlik ve terbiyesizliktir. Ne o, kaldıramadınız mı? Kudurdunuz değil mi? Ebru Baki, her seferinde MHP’ye tahammülsüzlüğünü ifşa eden, alaycı gülümsemesiyle gerçekleri çarpıtan sözde bir gazetecidir...Konuklarını MHP düşmanları arasından seçmesi tam bir kokuşmuşluktur... Bugünkü golü çıkaramayınca çirkefliği ve çirkinliğe tercih ettiler. Yuh olsun!

AYDEMİR'DEN DESTEK

Ertesi sabah (5 Mayıs) sabah yayınlanan Para Gündem programında Baki'ye konuk olan kanalın Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, "MHP Genel Başkan Yardımcısı dün bir tweet attı. Ben dün yoktum ama bu programda senin partnerinim. Biz burada seninle de tartışıyoruz haber için. Ama yeni bir şey başladı. Beğenmedikleri bir şey olduğunda siyasetçiler gazetecileri hedef gösteriyor. MHP'nin kurumsal şahsına da hiçbir şey söylemiyorum. MHP'nin kurumsal kimliği olsa oradan yapılırdı bu açıklamalar. Bu ifadeleri aynen, ne bir eksik ne bir fazla Ulvi Bey'e iade ediyorum. Bu programda gazetecileri hedef gösteren açıklamaları kabul etmiyorum" dedi.

Baki ise, "Kesinlikle sahip çıkılmaya ihtiyacım yok. İzleyiciler de buna çok güzel cevaplar verdiler. Sana çok teşekkür ederim ama açmak istediğim bir konu değil. O üslupla mücadele etmemiz çok zor" yanıtını verdi.


BAHÇELİ'DEN TWEET

MHP'liler sosyal medyada Habertürk'ü hedef alırken, kampanyaya MHP Genel Bahçeli Devlet Bahçeli de "Habertürk izlemiyorum" tweet'iyle katıldı.

İKİ GAZETECİ İSTİFA ETTİ

Gelişmerin ardından Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ve sonrasında kanalın yayın yönetmeni Kürşat Oğuz istifa etti. 

Habertürk TV'den, çalışanlarına gönderilen mesajda Aydemir'in istifa ettiği, yerine Show TV Ankara Temsilcisi Sibel Demirci Erdem'in atandığı belirtti. Habertürk TV ve Show TV Ankara Temsilciliklerinin birleşmesiyle oluşan yeni yapıda Fevzi Çakır'ın da Ankara Temsilci Yardımcısı olarak atandığı aktarıldı.

Oğuz'un yerine gelecek isim henüz açıklanmazken, kanaldan yapılan açıklamada, "Kürşad Oğuz bugün itibariyle istifa suretiyle Genel Yayın Yönetmenliği görevinden ayrılmıştır. Kendisine bugüne kadar olan çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, bundan sonra da başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz" denildi.

PROGRAM YAYINLANDI AMA ERKEN BİTTİ

Yayın akışından kaldırılan Para Gündem ise daha sonra akışa eklendi ve sabah yayında yine ekranda yer aldı. Ancak her gün 09.00-12.00 arasında yayınlanan program bugün saat 10.00'da bitirildi. Habertürk.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas'ın konuk olduğu programda yaşanan krizle ilgili bir yorumda bulunulmadı.






Gündem