MHP lideri Bahçeli, Saraçhane mitingini hedef aldı: Akla ziyan bir haldir

MHP lideri Bahçeli, Saraçhane mitingini hedef aldı: Akla ziyan bir haldir
MHP lideri Devlet Bahçeli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasının ardından Saraçhane'deki mitingle ilgili, "Saraçhane’de rol kapma derdine düşenlerin bu yeni yüzyılı bırakınız anlamasını, varlıklarını ibra etmeleri ve iddiayla sürdürmeleri bile akla ziyan bir haldir" dedi.

MHP lideri Bahçeli, parti genel merkezinde 'Siyaset ve Liderlik Okulu 18'inci Dönem Sertifika Töreni'nde konuştu.

"Akla ziyan bir haldir"

Bahçeli konuşmasında, İçişleri Bakanı Soylu'nun kendisine "ahmak" demesine yanıt olarak "31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır" dediği için, YSK üyelerine hakaretten 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak cezası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kararı protesto etmek için Saraçhane'de toplananları hedef alarak "Saraçhane’de rol kapma derdine düşenlerin bu yeni yüzyılı bırakınız anlamasını varlıklarını ibra etmeleri ve iddia ile sürdürmeleri bile akla ziyan bir haldir. Baba ile oğul arasındaki gelgitli sürece müdahil olan ablaların da ‘Biz de varız’ çıkışı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki 2 partinin kazandığı çatık kaşlarla hatırlanıp ikilik çıkarması malum olduğunuz bir menfaat çatışmasıdır" dedi.

"Siyasi muhalefetin ahlakı donmuş ve çatlamıştır"

Altı Masa'yı da hedef alan Bahçeli, "Türkiye'nin huzur ve güvenliği için teklif paylaşan tek bir muhalif siyasetçi cümlesi duydunuz mu? 6'lı masa gerçeklerden peşi sıra kaçmakta, ortalığı da velveleye, kuru hamasetle, kurşun gibi husumetle karıştırmaktadır. Bugün ki siyasi muhalefetin ahlakı donmuş ve çatlamıştır" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Politika