MHP, Sinan Ateş cinayetinin zanlısının adını sitesinden sildi

MHP, Sinan Ateş cinayetinin zanlısının adını sitesinden sildi
Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in hayatını kaybettiği silahlı saldırı sonrası gözaltına alınanlar arasında MHP İstanbul İl Başkanlığı’nın yönetim kurulunda yer alan Ufuk Köktürk’ün de olduğu belirtilmişti. Köktürk’ün adı MHP'nin sitesinden silindi.

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da silahlı saldırıda öldürülmesi sonrası başlatılan soruşturma sürüyor. MHP İstanbul İl Başkanlığı’nın yönetiminde yer alan Ufuk Köktürk'ün de gözaltına alındığı iddia edilmişti. Yeniçağ gazetesinin haberine göre daha önce MHP İstanbul İl Başkanlğı’nın internet sitesinde adı geçen Köktürk’ün adının yönetim kurulu listesinden çıkarıldığı görüldü.

Siyasi partilerle ilgili mevcut düzenlemelere göre MHP’li Ufuk Köktürk’ün adı yönetim kurulu listesinden belirli koşullar altında silinebilir.. Ufuk Köktürk’ün adının silinebilmesi için öncelikle yönetim kurulundan istifa etmesi gerekiyor. Ancak böyle bir istifanın gelip gelmediği bilinmiyor.

İkinci ihtimal ise partiden ihraç edilmesi ancak böyle bir bilgi de henüz gelmedi. Üçüncü ihtimal ise bir sonraki genel kurulunda ortaya çıkacak yönetim kurulunda yer almaması. Ancak bu durum da henüz gelmedi. Bir başka deyişle bir kişinin adının sadece internet sitesinden silinmesi yönetim kurulundan çıktığı anlamına gelmiyor.

Gündem