MHP'de Olcay Kılavuz'un görevine son verildi

MHP'de Olcay Kılavuz'un görevine son verildi
Öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetinde adı geçen eski MHP Milletvekili ve Devlet Bahçeli'nin danışmanı Olcay Kılavuz'un danışmanlık görevine son verildi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinde eski MHP Mersin Milletvekili, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin danışmanı Olcay Kılavuz'un da adı şüpheliler arasında yer aldı.

Ateş’in eşi Ayşe Ateş, cinayetten sonra, 17 Nisan 2023’te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda alınan ifadesinde, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın yanı sıra Olcay Kılavuz’dan da şikayetçi olduğu ortaya çıkmıştı.

Yaşanan gelişmenin ardından gazeteci İsmail Saymaz, Kılavuz görevine son verildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Saymaz, "Olcay Kılavuz’un Bahçeli’nin danışmanlığı görevine son verildi" bilgisini paylaştı.

Halktv.com.tr muhabiri Seyhan Avşar'ın konuştuğu MHP'li kaynakların Devlet Bahçeli’nin Kılavuz'un açıklamalarına çok sinirlendiğini ifade etti. MHP'li kaynaklar, “Kılavuz dava süreci devam ediyor. Konuşmam doğru olmaz. Sayın Devlet Bahçeli gereken açıklamayı yapsaydı hiçbir sorun olmazdı. Ancak kendisi bunu yapmadı” diye konuştu.

Suikast zanlısı Kılavuz’un evinden gözaltına alınmıştı

Eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş 6 Ocak’ta Kılavuz’un da bulunduğu evde gözaltına alınmıştı. İddiaya göre, Demirbaş’ın Kılavuz’un evinden gözaltına alındığına ilişkin tutanak kayboldu ve bu nedenle savcılık Kılavuz hakkında bir işlem yapamadı. Polislere kapıyı Kılavuz’un açtığı ve “Siz gidin, sahibiniz gelsin” diyerek gözaltı işlemine direndiği ve daha sonra ekipte yer alan bir polis memurunun da tayininin çıkarıldığı iddia edildi.

Seçilemeyecek sıradan aday gösterildi

Kılavuz 2023 Genel Seçimleri’nde Mersin dördüncü sıradan listeye girdi ancak seçilemedi. Kılavuz daha önce Mersin’den birinci sıradan listeye girmiş ve seçilmişti.

Politika