MHP'de peş peşe istifalar: Devlet Bahçeli'nin talimatıyla...

MHP'de peş peşe istifalar: Devlet Bahçeli'nin talimatıyla...
Seçimler yaklaşırken adaylık için istifalar da gündemde MHP'de dört il başkanı "Devlet Bahçeli Beyefendinin İl Başkanları Toplantısında vermiş oldukları talimatları uyarınca" diyerek istifasını sundu.

2023 seçimleri yaklaşırken MHP'den de peş peşe adaylık istifaları geliyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karaman İl Başkanı Mahmut Ünüvar, 28'inci dönem milletvekilliği seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini duyurdu. DHA'nın haberine göre MHP İl Başkanı Mahmut Ünüvar, "Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’in takdir ve talimatlarıyla 2014 yılında merkez ilçe başkanı olarak başlayıp, 2019 yılında ise yine genel başkanımızın takdirleriyle il başkanı olarak devam ettiğim görevimden parti tüzüğünün 94'üncü maddesine istinaden 28'inci dönem milletvekilliği seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak niyetiyle ayrılmış bulunmaktayım" dedi.

MHP Denizli İl Başkanı Av. Yusuf Garip da "Genel Başkanımız, Bilge Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli beyefendinin takdir ve olurlarıyla" derken, Samsun’da MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak görevinden istifa etti. Karapıçak da “Devlet Bahçeli beyefendinin il başkanları toplantısında vermiş oldukları talimatları uyarınca, MHP Parti Tüzüğü'nün 94.maddesine istinaden, önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak niyeti ile ayrılmış bulunmaktayım” diye konuştu.

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver de istifasını "Devlet Bahçeli Beyefendinin İl Başkanları Toplantısında vermiş oldukları talimatları uyarınca, MHP Parti Tüzüğü'nün 94. maddesine istinaden, önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak niyeti ile ayrılmış bulunmaktayım" sözleriyle duyurdu.

Gündem