MHP, emekli büyükelçilerin Montrö bildirisine imza atan Kumcuoğlu'nu disipline sevk etti

MHP, emekli büyükelçilerin Montrö bildirisine imza atan Kumcuoğlu'nu disipline sevk etti
126 Emekli Büyükelçinin yayımladığı bildiride imzası bulunan MHP Aydın Eski Milletvekili Emekli Büyükelçi Ertuğrul Kumcuoğlu Bahçeli'nin talimatıyla kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edildi.

MHP 23. Dönem Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu, 126 emekli büyükelçinin basın yoluyla kamuoyuna açıklanan bildirisini imzaladığı gerekçesiyle kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edildi. 126 emekli büyükelçinin, 30 Ocak 2020 tarihinde yayınladığı Kanal İstanbul bildirisi, 104 emekli amiralin dünkü bildirisinin ardından yeniden gündeme gelmişti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın tarafından bugün yapılan açıklamada Kumcuoğlu’nun disipline sevk edildiği duyuruldu. Yalçın’ın açıklaması şöyle:

“126 Emekli Büyükelçinin basın yoluyla kamuoyuna açıklanan bildirisinde ismi yer alan partimizin Aydın Eski Milletvekili Emekli Büyükelçi Ertuğrul Kumcuoğlu, Sayın Genel Başkanımızın talimatıyla kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edilmiştir.”

“BOĞAZLARDAKİ MUTLAK EGEMENLİĞİN KAYBEDİLMESİNE YOL AÇAR”

104 Emekli amiralin bildirisinin ardından, Montrö Boğazlar Sözleşmesine ilişkin 30 Ocak 2020'de 126 emekli diplomatın bir araya gelerek yayımladığı bir açıklama yeniden gündeme gelmişti. Emekli büyükelçilerin açıklamasında "Kanal İstanbul, Montrö Sözleşmesi'ni tartışmaya açacaktır. Atatürk Türkiye'sinin, Lozan Antlaşması'ndan sonra en büyük diplomasi başarısı olan Montrö Sözleşmesi'nin tartışmaya açılması ise Türkiye'nin İstanbul-Çanakkale Boğazları ile Marmara Denizi üzerindeki mutlak egemenliğinin kaybedilmesine yol açar" ifadeleri yer almıştı.

 
ANKA

Gündem