MHP’den Sinan Ateş açıklaması: Algı operasyonundan çıktı, toplumsal bozgunculuk yapılıyor

MHP’den Sinan Ateş açıklaması: Algı operasyonundan çıktı, toplumsal bozgunculuk yapılıyor
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, siyasi rakipleri tarafından MHP aleyhinde “ahlaksız ve aşağılık yöntemlerle” iftira ve karalama kampanyası yürütüldüğünü savundu. Yalçın, “Partimizin mensuplarına yönelik yargısız infazların hesabı ahirete bırakılmayacaktır" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Sinan Ateş cinayetine ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Sinan Ateş suikastı soruşturmasında bugün Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı olduğu iddia edilen Emre Yüksel ve Tolgahan Demirbaş tutuklanmıştı.

Dün yaptığı açıklamada, Emre Yüksel’in çalışanları olmadığını belirten Yalçın, bugünkü açıklamasında ise “Cumhur İttifakı aleyhinde algı operasyonu yapıldığını” iddia etti.

“Nefret suçu işleniyor”

Yalçın, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere doğru gidilirken bestesi küresel aktörlerce yapılmış öfke, kin ve nefret şarkılarının kulak tırmalayan nakaratları işitilmektedir. Menfur bir suikast üzerinden siyasi çıkar elde etme çabasındaki izansızlar, zan altında bıraktıkları masum ve suçsuz insanların ailelerini ve çocuklarının duygularını bile göz ardı etmektedir. Evlerine ateş düşen mazlum insanların acıları da insafsızca, ahlaksızca istismar edilmektedir.

“Ailelerin, annelerin, babaların, kardeşlerin, bacıların canı hoyratça acıtılmaktadır. Sadece diriye değil, ölüme ve ölenin hatırasına da saygısızlık edilmektedir. İktidar hırsıyla böylesine küçülerek siyaset yapmak, politika değil, pespayelik, kepazeliktir. Bu nefret siyasetinin varacağı yer hüsrandır. Bu tiksindirici siyaset anlayışının getireceği hiçbir fayda yoktur. Tam tersine ona tenezzül ve tevessül edenleri yok edecektir."

Yalçın, "haklarında üretilen ahlak dışı iftiralarla nefret suçu” işlendiğini savundu.

“Toplumsal bozgunculuğa dönüştü”

"Suikast meselesi yargıya intikal etmesine rağmen kendini adli makamların, yargı mercilerinin, hakim ve savcıların yerine koyan muarızlarımız bir tür toplumsal linç teşebbüsüne girmişlerdir. Partimiz ve mensuplarımız aleyhinde üretilen yalanların büyüklüğü, ortaya atılan iddiaların uçukluğu muhaliflerimizin bir cinnet sarmalına girdiğini göstermektedir” diyen Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

"MHP ve Cumhur İttifakı'na zarar vermek maksadıyla ülkeyi gerginlik ortamında seçime götürmek isteyenler, bu ağır ve yanlış hesabın altında kalacaklardır. Mesele MHP ve Cumhur İttifakı aleyhinde algı operasyonu olmaktan çıkmış, toplumsal bozgunculuk ve kaos oluşturma hevesine dönüşmüştür. Sadece MHP ve partililerimiz aleyhinde iftira ve yalan kampanyasıyla yetinilmemekte, topluma kin ve nefret tohumları ekilmeye çalışılmaktadır.

"Çirkin ve gayriahlaki siyaset oyunlarıyla, FETÖ'den mülhem Bizans entrikalarıyla MHP camiasını, milliyetçi, ülkücü hareketi, Cumhur İttifakı'nı yıldıracaklarını, sindireceklerini umanlar yanlış hesap yapmaktadır. MHP ve milliyetçi ülkücü hareketin mensupları olarak tertemiz suyla aldığımız abdesti, pisliğe bulaşmışların sıçrattığı çamur bozamaz.

“Yargısız infazların hesabı ahirete kalmayacak”

“Camiamızı sindirip partimizi ve teşkilatlarımızı yıldıracağını, korkutacağını sananlar avuçlarını yalayacaktır. MHP camiası, ülkenin üzerine örtülmeye çalışılan kara bulutları dağıtmaya da dava arkadaşlarımızın sırtına yapıştırılmak istenen yaftaları yırtıp atmaya da muktedirdir. Partimizin mensuplarına yönelik yargısız infazların hesabı ahirete bırakılmayacaktır.

"Milletimiz, çirkin tezgahlara gelmeyecektir. Yalan ve iftira, entrika ve kaos endüstrisine yatırım yapan muhalefetin siyaset borsasındaki hisselerine itibar etmeyecektir. Siyaset ikliminde sahnelenen ahlaksız senaryolara seyirci kalmakla yetinmeyecek, en adil hakem olarak gereken hükmü verecektir. 14 Mayıs akşamı sandıkta zillet hülyaları değil, milli irade gerçeği tecelli edecektir." (Kısa Dalga)

Gündem