MHP'li belediyenin elektriği borç yüzünden kesildi, CHP kandil hediye etti

MHP'li belediyenin elektriği  borç yüzünden kesildi, CHP kandil hediye etti
MHP’li Akçakoca Belediyesi ve bağlı tesislerin elektriği 6.5 milyon TL’lik borcu nedeniyle Sakarya Elektrik Dağıtım Şirketi (SEPAŞ) tarafından kesildi. CHP’li Belediye Meclisi üyeleri, Belediye Başkanı Okan Yanmaz’a kandil hediye etti.

Akçakoca Belediye Meclisi toplantısı öncesinde, SEPAŞ ekipleri tarafından hizmet binası ve diğer tesislerinin elektriği kesildi. Meclis toplantısı, jenaratör yardımıyla yapılabildi.

Belediye Muhasebe Müdürü Ferhat Küçük, belediyenin toplam 140 milyon lira borcu olduğunu, personelin 2 aylık maaşı ile 5 ikramiyesinin de ödenemediğini söyledi. Küçük, Ramazan ayı içinde tek maaşı personele verebileceklerini belirtti.

CHP’LİLERDEN KANDİL

CHP’li Belediye Meclis üyeleri, belediyenin elektriğinin kesilmesi nedeniyle Başkan Okan Yanmaz’a kandil hediye etti.

CHP’li Meclis üyesi Özgür Seçkin, Akçakoca Belediyesi’nin 6,5 milyon lira borcu olduğunu ifade ederek, "2 yıl önce elektrik borcunu yapılandırmışlardı. Yapılandırma ödenmeyince kesilme yoluna gidildi. Bu sorunun çözülme yolu siyasetle mi olur bilemem ama bu gidişat iyi değil. Akçakoca Belediyesi borçlarından dolayı daha kötüye gidiyor. Belediye çalışanlarının maaş almaması ayrı bir sıkıntı. Biz ilk önce personel maaşının ödenmesini, giderlerin azaltılmasını önemsiyoruz. Hala personel çokluğumuz var, maaş ödememezlik var, elektrik borçları var, sıkıntılar daha çok artacak gibi görüyoruz" dedi. (

(Tuncay Türkgülü / ANKA)

Politika