MHP'li ilçe başkanı Mehmet Emin İlhan bugün tekrar savcılığa gitti

MHP'li ilçe başkanı Mehmet Emin İlhan bugün tekrar savcılığa gitti
İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın zanlısı ile üzerine kayıtlı hattan görüşme yapıldığı iddialarıyla gündeme gelen MHP Mehmet Emin İlhan, bugün Şırnak Adliyesi'ne geldi.

Gazeteduvar'dan Şirin Bayık'ın haberine göre üzerinde kayıtlı numaradan İstiklal Caddesi patlamasının şüphelisiyle yapılan görüşme için ifadeye çağrılması ile gündeme gelen MHP’nin Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan, bugün tekrar savcılığa gitti.

Bu sabah Şırnak Adliyesi'ne gelen Mehmet Emin İlhan, savcıyla görüşeceğini belirtti. İlhan, kendisine yöneltilen "Üzerinize kayıtlı GSM hattının kim tarafından çıkarıldığını biliyor musunuz?" sorusuna "Bilmiyorum" cevabını verdi. Kısa bir süre sonra adliyeden çıkan İlhan'ın savcılığa gelme gerekçesi öğrenilemedi.

Söz konusu GSM hattının 2019'da Cizre'de bulunan bir iletişim bayisinden alındığı ve bu bayii hakkında usulsüz işlem yaptığına dair tespitlerin olduğu belirlendi.

Ne olmuştu?

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının ardından yürütülen soruşturmada MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’ın da ifadeye çağrıldığı öne sürülmüş, gözaltına alınan saldırı şüphelisi Ahlam Albashır ile İlhan arasında görüşme gerçekleştiği iddia edilmişti. HTS kayıtlarında, İlhan’ın adına kayıtlı bir telefon hattıyla Albashır’ın kullandığı hat arasında iki kez arama yapıldığı yer almıştı.

İlhan, ‘telefon hattının bilgisi ve rızası dışında çıkarıldığını’ iddia ederek "Bilgim ve rızam dışında GSM operatörü üzerinden 24 Nisan 2019'da adıma bir hat çıkarılmış. Adıma kayıtlı, ben, eşim ve çocuğumun kullandığı 3 hat dışında kimlik bilgilerim ele geçirilerek çıkartılan hat aracılığıyla şahsım ve partim üzerinde bir oyun tertip edilmeye çalışılmaktadır" demişti.

Şırnak Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, 'GSM bayisince hattın yasa dışı yollardan üçüncü şahsa verildiğini' öne sürülmüştü. Şırnak Valiliği’nin açıklamasında şu ifadelere yer verilmişti:

"GSM hattının, MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan adına Cizre ilçesinde bulunan GSM bayisi tarafından yasadışı yollarla çıkarılarak hattın üçüncü şahsa verildiği ve söz konusu GSM bayisinin yasa dışı faaliyetlerinden dolayı daha önce kapatıldığı, bahse konu GSM hattının Mehmet Emin İlhan tarafından kullanılmadığı, Mehmet Emin İlhan’ın ifadesinin cumhuriyet başsavcılığınca alınmasına müteakip serbest bırakıldığı kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Gündem