MHP'li Özdemir'den 'yatay yapılaşma' çağrısı: Kayseri kat yüksekliği itibariyle Türkiye'de 1'inci sırada

MHP'li Özdemir'den 'yatay yapılaşma' çağrısı: Kayseri kat yüksekliği itibariyle Türkiye'de 1'inci sırada
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, "Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine baktığımızda Kayseri kat yüksekliği itibariyle Türkiye de 1'inci sırada. Kayseri'deki kat yüksekliği ortalaması 8,2. Türkiye'deki diğer şehirlerin kat yüksekliğinin ortalaması ise 5. Bizim artık yatay mimarinin önünü açarak, özendirerek, yüksek kattan vazgeçerek daha sağlıklı koşullarda vatandaşlarımızın yaşayacağı alanları tespit etmemiz gerekiyor" dedi.

Kayseri Makine Mühendisleri Odası'nda; Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne bağlı (TMMOB) meslek odalarının oluşturduğu İl Koordinasyon Kurulu toplantısı düzenlendi. Toplantıya, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı İsmail Varol ve İl Koordinasyon Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Kayseri'de deprem sonrası yapılan değerlendirmelere değindi ve şu bilgileri verdi:

"Yapılan değerlendirmeler sonucunda 194 ağır hasarlı yapının olduğu tespit edilmiştir. Bunlardan 21 tanesi kamu binasıdır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, yatay yapılaşmanın önünün açılması gerekiyor. Bu anlamda ne yazık ki Kayseri olarak iyi bir durumda değiliz. Çünkü Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine baktığımızda Kayseri kat yüksekliği itibariyle Türkiye de 1'inci sırada. Kayseri'deki kat yüksekliği ortalaması 8,2. Türkiye'deki diğer şehirlerin kat yüksekliğinin ortalaması ise 5. Bizim artık yatay mimarinin önünü açarak, özendirerek, yüksek kattan vazgeçerek daha sağlıklı koşullarda vatandaşlarımızın yaşayacağı alanları tespit etmemiz gerekiyor.

Kayseri'de ki zeminin sağlam olduğu alanların bilgisinin kamuoyuyla paylaşılmasını önemli gördüğümü ifade etmek isterim. Vatandaşlarımızın bunu bilmesinde fayda var. Kayseri'de faaliyet gösteren bazı beton santrallerinin inşaatlara uygunsuz kalitede beton sattığı iddiası var. Lütfen bu konunun üzerine gidin.

Bu konunun ucu nereye giderse gitsin takip edin. Depreme hazır ve tedbirli olmamız gerekiyor. Deprem kuşağında olan bir ülkede yaşıyoruz. Ama deprem kaç şiddetinde olursa olsun bunların hepsine dayanabilecek bina yapabilme ilimi ve bilimine sahibiz. Bu şartlarda biz depremlerde yıkılmayacak binalar yapabiliriz." (DHA)

Gündem