MHP'den akaryakıt zammı çağrısı: "Yeni düzenleme yapılmalı"

MHP'den akaryakıt zammı çağrısı: "Yeni düzenleme yapılmalı"
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın, " Akaryakıt fiyatlarındaki artışların bir sarmala dönüşmemesi ve tüketici yararına kontrol altına alınması için, vergiler başta olmak üzere bazı yeni düzenlemelere gidilmesi gerektiği de bir gerçektir” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın, " Akaryakıt fiyatlarındaki artış ise iç dinamiklerden çok, küresel piyasalarda petrolün varil fiyatlarının aşırı yükselmesinden kaynaklanmaktadır. Ancak akaryakıt fiyatlarındaki artışların bir sarmala dönüşmemesi ve tüketici yararına kontrol altına alınması için, vergiler başta olmak üzere bazı yeni düzenlemelere gidilmesi gerektiği de bir gerçektir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İl Başkanları ile Kızılcahamam'da bir araya geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın toplantı sonrası yazılı açıklama yaptı. Yalçın’ın açıklaması şöyle:

"TÜRKİYE, TÜİK RAKAMLARINA GÖRE YÜZDE 7,4 BÜYÜDÜ"

"Muhalefetin yaptığı gibi açlık ve yoksulluk edebiyatıyla toplumu karamsarlığa sevk etmenin, kimseye yararı yoktur. Türkiye, bütün ülkeleri etkisine alan küresel ekonomik krize rağmen dirençli ekonomiye sahip ülkeler arasında yer almıştır. 2021 yılındaki büyüme rakamları ve Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat verilerine ulaşılması, Türk ekonomisinin küresel kriz ve şoklara karşı dayanıklılığını gözler önüne sermiştir. TÜİK verilerine göre Türkiye ekonomisi 2021 yılının üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,4, bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,7 oranında büyümüştür. Türkiye için 2021; aynı zamanda ihracatta rekor yılı olmuştur. İhracatımız, geçen yıl 2020'ye göre yüzde 32,9 artışla 225 milyar 368 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir.

“SIRA ENFLASYONUN DÜŞÜRÜLMESİNE DE GELECEKTİR”

Bununla birlikte; dövizdeki oynaklığın sona erdirilmesi ve kontrolsüz kur artışının dizginlenmesinden sonra, sıra enflasyonun düşürülmesine de gelecektir. Doğru politikalar ve isabetli hedeflemelerle makroekonomik istikrar kazanılacak, Türkiye yüksek enflasyon sarmalından kurtulacaktır. Devletimizin, halkın refahı ve küresel ekonomik krizin en az hasarla atlatılması için bütün imkânlarını seferber edeceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır.

“AKARYAKIT FİYATLARINDAKİ ARTIŞIN SARMALA DÖNÜŞMEMESİ İÇİN”

Akaryakıt fiyatlarındaki artış ise iç dinamiklerden çok, küresel piyasalarda petrolün varil fiyatlarının aşırı yükselmesinden kaynaklanmaktadır. Ancak akaryakıt fiyatlarındaki artışların bir sarmala dönüşmemesi ve tüketici yararına kontrol altına alınması için, vergiler başta olmak üzere bazı yeni düzenlemelere gidilmesi gerektiği de bir gerçektir. Mevcut iktidar bu gerçeği görerek çalışmalara başlamıştır."

 “Adım Adım 2023 - İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları”nın 18 Şubatta İzmir Bayraklı'da başlayacağını, 125 ilçe ve altı ilde sürdürülecek çalışmalara ağırlık verileceğini belirten Yalçın, CHP’nin kendini güçlü saydığı il ve ilçelerde milletle buluşacaklarını belirtti.

"MHP DAVA ADAMLARININ YUVASIDIR"

Toplantıda, 2023 seçimlerine hazırlık için yürütülecek siyasi faaliyetler üzerinde de durulduğunu belirten Yalçın’ın açıklaması şöyle:

"MHP; yalnız seçim dönemlerinde değil, seçim atmosferinden uzaktayken de faaliyet programlarını büyük ciddiyet ve istekle sürdürmüş bir siyasi partidir. 2023 yılı seçimlerine hazırlık için geçtiğimiz yıl partimizce başlatılan çalışmalar; bu sene de aynı disiplin, ciddiyet ve kararlılıkla devam ettirilmektedir. Şubat ayında partimizce başlatılan çok yönlü ve kapsamlı çalışma programlarının yoğunluğu, bu hakikatin somut göstergesi olmuştur. Varlığı sadece bir ülküyü ve fikir hareketini temsil etmekten ibaret olmayan MHP, aynı zamanda bütün Türkiye’nin ve Türk dünyasının kaderine yön vermeyi görev edinmiştir. Hamiyetli ve fedakâr teşkilat mensuplarımız; her faaliyetinde, her adımında tarihin üzerlerine yüklediği kutsal görev ve sorumluluğun bilinciyle hareket etmektedir. MHP; Ülkücü olmanın çok zor, kalmanın çok daha zor olduğu çıkarlar dünyasında, inanç ve bağlılığını her vesileye aksettiren dava adamlarının yuvasıdır."

 (ANKA)

Ekonomi