MHP’li yetkililer değerlendirdi: Cumhur İttifakı dağılacak mı?

MHP’li yetkililer değerlendirdi: Cumhur İttifakı dağılacak mı?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AKP ve CHP’nin ittifak yapması yönündeki açıklaması, partililer tarafından farklı yorumlandı.

Kısa Dalga - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “AK Parti ve CHP ittifak yapsın, Altılı Masa da destek versin” açıklaması, “Cumhur İttifakı dağılıyor mu?” sorusunu gündeme getirdi. Bahçeli’nin açıklamalarını, partililer yorumladı.

Medyascope'un haberine göre; parti içerisindeki önemli bir kanat, MHP’nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin “çok önemli bir unsuru” olduğunu savunarak, var olan birlikteliğin bozulmayacağına inanıyor.

Bu görüşü dile getirenler, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, Fethullahçıların devlet kadrolarından tasfiye edilmesinde MHP’nin aktif bir rol oynadığını söylüyor. Bürokraside, Fethullahçılardan boşalan önemli kadroların, MHP’nin eline geçtiğini söyleyen bazı partililer, “Cumhur İttifakı’nın bu nedenle istenilse de dağılamayacağı” görüşünde.

Sinan Ateş davasının seyri ile ittifakın akıbeti örtüşebilir

Parti içerisinde başka bir kanat ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesi sonrası başlayan “siyasette yumuşama-normalleşme” tartışmalarının rahatsızlık yarattığını dile getiriyor.

Bu kişiler, Erdoğan’ın aynı gün içinde (11 Haziran) hem CHP’ye iade-i ziyarette bulunması hem de Ankara’da suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile görüşmesini hatırlatıyor. Sinan Ateş davasının 1 Temmuz’da başlayacağını belirten partililer, bu bağlamda yaşanacak gelişmelerin dikkatle takip edilmesi gerektiğine inanıyor. Partililer, davanın seyriyle ittifakın akıbetinin örtüşebileceğini düşünüyor. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Politika