MHP'li Yıldız: Medyayı adliyeye dönüştürülme gayreti içinde olan bazı programcılar...

MHP'li Yıldız: Medyayı adliyeye dönüştürülme gayreti içinde olan bazı programcılar...
Cumhur İttifakı'nda süren 'Osman Kavala' tartışmasında, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, yine gazetecileri hedef aldı. Yıldız, "Medyayı adliyeye dönüştürülme gayreti içinde olan bazı programcılar hukuki kavramları bilerek aşındırılıyor." ifadelerini kullandı.

CHP lideri Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmede Gezi davasının da gündeme geldiği açıklandı. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi’nin Gezi davasından 7 yıldır tutuklu olan Osman Kavala’nın tahliye edilebileceğine yönelik yazılarına MHP’liler ve bazı AKP’liler tepki göstermişti.

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş başta olmak üzere bazı önemli AKP’liler de Osman Kavala’nın tahliye edilmesi gerektiğini belirten açıklamalar yaptı.

Bu arada Osman Kavala’nın avukatları da yeniden yargılama talebinde bulundu.

MHP’li Yıldız: Medyayı adliyeye dönüştürme gayreti içinde olanlar…

Kavala’nın yargılanması ve tahliye olmasına yönelik tartışmalar, medyada da sıklıkla gündem oldu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, basında yer alan yorumlara tepki gösterdi.

“Medyayı adliyeye dönüştürülme gayreti içinde olan bazı programcılar hukuki kavramları bilerek aşındırılıyor.

Kesin hüküm, toplumsal bir gereklilik, zaruri bir sınırlama ve hukuk güvenliğidir.
Hukuk güvenliği ile maddi gerçek yarıştığında; Kesin hüküm de bir hata bulunduğunu iddia etmek yetmez, hatanın ne olduğunu ortaya koyan yasal bir neden olması gerekir.

Kazuistik biçimde sayıldığı bir sistemde bu nedenler kıyas yoluyla da genişletilemez.”

Cumhur İttifakı’nda tartışma

Osman Kavala’nın tahliye olması gerektiğini söyleyen Cumhur İttifakı mensuplarından bazıları bu tahliyenin Türkiye’nin çıkarına olduğu tezini savunuyor. Osman Kavala’nın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) ihlal kararlarına rağmen tahliye edilmemesi, Türkiye’nin Avrupa Konseyi’nden ihracının da gündeme gelebileceği ihlal sürecini başlattı.

Ancak başta MHP olmak üzere AKP içindeki bazı isimler tahliye ihtimaline sert tepki gösteriyor.

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, yaptığı açıklamada “Bu kişiler oluşturmaya çalıştıkları gri ortamdaki sislerin dağılıyor olmasına mı karşılar? Osman Kavala’nın nihayet tahliye olma ihtimalinin yüksek olmasına mı? Türkiye’nin uluslararası arenada haksız ithamlardan kurtulmasına mı?” ifadelerini kullanmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem