Savcı, hakim, akademisyen, öğrenci... Katliam ve cinayet dosyalarında adı geçen 4 kişi MHP'den aday

Savcı, hakim, akademisyen, öğrenci... Katliam ve cinayet dosyalarında adı geçen 4 kişi MHP'den aday
MHP’nin milletvekili adayı listesinde, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde unutulmayacak 5 cinayetin sanığı ve bu cinayetlerde adı geçen 4 isim yer aldı. İbrahim Çiftçi: Bahçelievler katliamı ve Savcı Doğan Öz cinayeti sanığı. Tarkan Toper: Danıştay saldırısının failinin ziyaret ettiği son isim. Tamer Osmanağaoğlu: Bahçelievler katliamı ve Kemal Türkler cinayeti sanığı Ünal Osmanağaoğlu’nun ağabeyi. Olcay Kılavuz: Sinan Ateş soruşturmasında adı geçen Milletvekili. Tutanağı şimdiden sır oldu.

ERSAN ATAR

MHP’nin Yüksek Seçim Kurulu’na verdiği milletvekili aday listesinde yer alan 4 isim, Türkiye Cumhuriyeti tarihine damga vuran 5 cinayeti hatırlattı.

İşte MHP listesinde yer alan İbharim Çiftçi, Tarkan Toper, Tamer Osmanağaoğlu ile Olcay Kılavuz’un adlarının geçtiği 5 cinayet ve bu isimlerin MHP listesindeki konumları:

Katliam mahallinden oy isteyecek: İbrahim Çiftçi

Halen MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi olan İbrahim Çiftçi, Ankara 1. Bölge’den 4. sırada milletvekili adayı gösterildi.

Çiftçi, Ankara 1. Seçim Bölgesi’ni de içeren Bahçelievler’de 8 Ekim 1978’de Türkiye İşçe Partili 7 gencin katledilmesi davasının sanıklarındandı. Şimdi katliamın gerçekleştiği Bahçelievler’den de oy isteyecek.

Bahçelievler Katliamı olarak tarihe geçen bu olayın sorumlularından biri olarak gösterilen İbrahim Çiftçi, kontrgerilla ağını soruştururken katledilen Savcı Doğan Öz cinayetinde yargılandı ve uzun yıllar sonra tartışmalı kararlarla beraat etti.

Savcı Doğan Öz cinayeti davası sırasında tanıklarla yüzleştirildikten sonra şu ifadeleri vermişti:

“Savcı Doğan Öz’ü eski Ankara Ülkü Ocakları İkinci Başkanı Hüseyin Demirel ve Hüseyin Kocabaş adlı şahsın verdikleri talimat üzerine öldürdüm.”

Şahin, bu ifadeyi Doğan Öz’ün öldürülmesi davasında önce Askeri Mahkeme’de idama mahkum edildi. Ancak Askeri Yargıtay bu kararı 7’ye karşı 8 oyla bozdu. Askeri Mahkeme, yeniden yaptığı yargılama sonunda, Askeri Yargıtay’ın bozma kararına yasal zorunluluk gereği uymak zorunda olduğunu belirten şu kararıyla beraat kararı verdi:

“İtiraz üzerine verilmiş olsa dahi Askeri Yargıtay Daireler Kurulu kararlarına direnilemeyeceği muhtelif Askeri Yargıtay Daireler Kurulu kararlarından anlaşıldığından ayrıca Askeri Yargıtay Daireler Kurulu kararları mahkemeleri bağladığından Mahkememiz eski kararında direnememiştir. Bir oy farka dayansa da sekizde yedilik oy çokluğuna dayanan Askeri Yargıtay Daireler Kurulu’nun bozma ilamına, hukuki zorunluluk nedeniyle uyulmuştur.”

Kemal Türkler cinayetinden de tanıdık bir isim: Osmanağaoğlu

MHP’nin milletvekili aday listesinde yer alan Tamer Osmanoğaoğlu, 22 Temmuz 1980’de İstanbul’da katledilen eski DİSK Başkanı Kemal Türkler cinayetinden tanıdık bir isim.

Kardeşi Ünal Osmanaoğlu, tıpkı İbrahim Çiftçi gibi Bahçelievler Katliamı sanığı olması nedeniyle bilinen Tamer Osmanağaoğlu MHP’nin İzmir 2. Bölge adayları arasında 1. sırada yer aldı. Yani MHP İzmir 2. Bölgeden aday çıkarırsa Meclis’e taşınacak ilk isim Tamer Osmanağaoğlu olacak.

MHP’nin Merkez Yönetim Kurulu’nda bulunan Tamer Osmanaoğlu’nun ismi, eski DİSK Başkanı Kemal Türkler cinayeti davasında, kardeşi Ünal Osmanağaoğlu’nun ismi nedeniyle geçmişti. Ünal Osmanağaoğlu bu cinayet nedeniyle aranırken ağabeyi Tamer Osmanağaoğlu’nun kimliğini kullanarak yurt dışına kaçmıştı. Avusturya uyuşturucu kaçakçılığı yaparken yakalanan Ünal Osmanağaoğlu’nun, şimdi milletvekili adayı olan ağabeyi Tamer Osmanağaoğlu’nun kimliğini kullanarak Türkiye’ye geldiği biliniyor.

Ünal Osmanağaoğlu, Kemal Türkler cinayeti davası zamanaşımına uğradıktan sonra 30 Haziran 2014’te geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.

Danıştay saldırganının son ziyaret ettiği isim: Tarkan Toper

MHP, Merkez Yönetim Kurulu üyelerinden Tarkan Toper’i Ankara 2. Bölge’den 6. sıra adayı olarak gösterdi. Toper’in ismi, Danıştay Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’in öldüğü, aralarında daha sonra Danıştay Başkanlığı da yapan Mustafa Birden’in de bulunduğu 4 üyenin yaralandığı, 2006 yılındaki Danıştay saldırısının hemen ardından gündeme geldi.

Şubat ayında, Maltepe Cezaevi’nde ölü bulunan Danıştay saldırganı Alparslan Arslan, 2006’daki Danıştay saldırısını düzenlemeden bir gün önce Tarkan Toper’i ziyaret etmişti.

Ve tutanağı sır olan Sinan Ateş cinayeti: Olcay Kılavuz

MHP, Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’u seçilmesi güç olan bir sıradan da olsa milletvekili adayı göstererek “arkasında durduğunu” gösterdi. Kılavuz, MHP Mersin adayları arasında 4. sırada yer aldı.

Olcay Kılavuz, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetinde, tetikçi Eray Özyağcı’yı Ankara’dan İstanbul’a gönderen Tolgahan Demirbaş’ın gözaltına alınamaması aşamasında kilit konumda yer aldı.

Sinan Ateş cinayetini soruşturan polisler Tolgahan Demirbaş’ın Ankara’nın Bağlıca semtinde bir evde saklandığını tespit ederek bu eve gitmişlerdi. Evde kapıyı MHP Mersin Milletvekili Oycay Kılavuz açtı ve Demirbaş’ı polislere teslim etmek istemedi.

Yargılanması halinde Sinan Ateş cinayetinin kilit isimlerinden biri olacağı değerlendirmeleri bulunan Kılavuz’un, Demirbaş’ı gözaltına almaya gelen polislere söylediği, “Gidin sahibiniz gelsin” sözü tarihe geçti.

Soruşturma devam ederken Tolgahan Demirbaş’ın, Olcay Kılavuz’un bulunduğu evden gözaltına alınmak istediğine dair tutanak şimdiden Ankara Başsavcılığı’nın soruşturma dosyasında sır oldu.

Özel Haber