MHP’nin 'çocuk istismarı'ndan yargılanan eski Diyarbakır İl Başkanı Kayaalp’e jet beraat

MHP’nin 'çocuk istismarı'ndan yargılanan eski Diyarbakır İl Başkanı Kayaalp’e jet beraat
Yargı, eski MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp için hızlı işledi. Benzer davalar yıllarca sürerken “çocuğa karşı nitelikli cinsel istismar” ve “alıkoyma” suçlarından 37 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Kayaalp 4.5 ayda beraat etti.

Çocuğa nitelikti zincirleme cinsel istismar, tehdit ve hile kullanarak çocuğu hürriyetinden alıkoyma suçlarından 37 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan eski MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp ikinci duruşmada beraat etti. Benzer davalar yıllarca sürebilirken Kayaalp’in yargılamasının 4.5 ayda son bulması dikkat çekti.

MHP, Diyarbakır İl Başkanlığını Haziran ayında feshetmişti. Bu sürpriz feshin nedeni bir gün sonra ortaya çıkmıştı. Kayaalp, İl Başkanlığı’nın feshedilmesinden bir gün sonra gözaltına alınmıştı.

17 Haziran’dan beri tutuklu bulunan Kayaalp, Diyarbakır 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “çocuğun zincirleme şekilde cinsel istismarı”, “çocuğa zincirleme cinsel taciz” ve “zincirleme şekilde çocuğu hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 37 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyordu. Davanın ilk duruşması 10 Ekim’de yapılmıştı. Bugünkü duruşmada da beraat kararı çıktı.

Mağdur ailenin avukatları, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın gazeteci Nagehan Alçın'a verdiği söyleşideki sözleri nedeniyle tanık olarak dinlenmesini istediklerini ancak mahkemenin bu talebi iki kez reddettiğini söyledi. (Kısa Dalga)

Gündem