Michael Jackson'ın ikonik ceketi rekor bedelle satıldı

Michael Jackson'ın ikonik ceketi rekor bedelle satıldı
ABD'li yıldız sanatçının 1984'teki bir kola reklamında ilk kez giydiği ceket, Londra'daki müzayedede 306 bin dolara alıcı buldu.

Amerikalı pop şarkıcısı Michael Jackson’ın yaklaşık 40 yıl önce bir reklam filminde giydiği ikonik ceket, Londra’da açık artırmaya çıktı.

Şarkıcı bu ceketi 1984 yılında, süperstarın Pepsi için çektiği bir dizi reklam filminin ilkinde giydi.

Ceketin müzayedede 250 bin ile 490 bin dolar arasında bir fiyata satılması bekleniyordu fakat mezatta daha yüksek bir bedele satıldı.

Yahoo'da yer alan habere göre; Jackson’ın 1984’te bir içecek firmasının reklam filmi için özel olarak üretilen kostümü 306 bin dolara satıldı.

Geçen ay da şapkası satılmıştı

Thriller albümüyle o dönem üne kavuşan yıldızın oynadığı reklam büyük ses getirmişti. Reklam filminin çekimleri esnasında Jackson'ın saçlarının yanması ve ciddi yanıklar oluşması da gündem olmuştu.

Açık artırmayla satılan eşyalar arasında George Michael, Amy Winehouse, David Bowie, Elvis Presley, Angus Young, John Lennon ve The Beatles'a ait eşyalar da bulunuyor.

Michael Jackson'a ait hatıra eşyaları, daha önce de binlerce dolara satılmıştı. Jackson'ın 1983 yılında giydiği şapka geçtiğimiz eylül ayında Paris'te 67 bin dolara alıcı bulmuştu. (Kısa Dalga)

Kültür Sanat