Miçotakis: Yunanistan'ın toprak bütünlüğünün herhangi bir şekilde sorgulanmasına tolerans gösterilmeyecek

Miçotakis: Yunanistan'ın toprak bütünlüğünün herhangi bir şekilde sorgulanmasına tolerans gösterilmeyecek
Ankara ile Atina arasında hava sahası ihlali gerilimi devam ederken, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Yunanistan'ın toprak bütünlüğünün herhangi bir şekilde sorgulanmasına tolerans gösterilmeyecek" açıklaması yaptı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Fransa'nın Strazburg kentinde yer alan Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, "Yunanistan'ın ulusal egemenliğine ve toprak bütünlüğüne karşı herhangi bir sorgulamaya tolerans gösterilmeyecek" ifadelerini kullandı.

"RUSYA ÖRNEK OLABİLİR" UYARISI

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'nin "sürekli olarak saldırgan davranışlarda" bulunduğunu söyleyerek Ukrayna'daki savaşın Avrupa için bir dönüm noktası olduğunu ve kıtada yer alan diğer ülkelerin saldırgan tavırlarını artırabilecek eylemlerden kaçınılması gerektiğini ifade etti.

euronews'de yer alan habere göre, Miçotakis, "Kesin olan bir şey var ki yeni bir revizyonizme ya da emperyalist fantezilerin canlanmasına ihtiyacımız yok. Şu da kesin ki, Yunanistan'ın ulusal egemenliğine ve toprak bütünlüğüne karşı herhangi bir sorgulamaya tolerans gösterilmeyecek" ifadelerini kullandı.

İKİ TARAF DA BİRBİRLERİNİ HAVA SAHASINI İHLA ETMEKLE SUÇLUYOR

Ankara, Atina'yı Yunan adalarında uluslararası anlaşmaları ihlal ederek asker bulundurmakla suçluyor.

Yunanistan ise uluslararası hukuka karşı hareket edilmediğini ve adaları Türkiye'den gelebilecek tehlikelere karşı savunduğunu söylüyor.

Miçotakis, Yunanistan'ın "kapılarını tehditlere karşı kapalı, pencerelerini barışçıl temaslara karşı açık tuttuğunu" söyledi ve "Uluslararası anlaşmazlıklar zorbalıkla değil, uluslararası hukuk yoluyla çözülür" ifadelerini kullandı.

İki taraf sürekli olarak hava sahalarının ihlal edildiğini öne sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta da Yunanistan'ı Türk hava sahasını ihlal etmekle suçlamıştı.

Dünya