Miçotakis'ten Bahçeli'ye sert tepki: Erdoğan, küçük koalisyon ortağının son maskaralıklarına ilişkin tutumunu netleştirmeli

Miçotakis'ten Bahçeli'ye sert tepki: Erdoğan, küçük koalisyon ortağının son maskaralıklarına ilişkin tutumunu netleştirmeli
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yer aldığı harita ile beraber çekilmiş fotoğrafı paylaşarak, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük koalisyon ortağının son maskaralıklarına ilişkin tutumunu netleştirmeli” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye dün Ülkü Ocakları'nın sunduğu harita Yunanistan'da tepkilere neden oldu.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, dün sosyal medya hesabından Ege Denizi'ni de içeren "Denizlerdeki Misak-ı Millimiz” başlıklı haritayı paylaşmıştı.

Cumhuriyet'in haberine göre, Atina merkezli Kathimerini gazetesine konuşan diplomatik kaynaklar, haritaya ilişkin Maalesef bu görüntü, bizim Türkiye ile her gün yaşadığımız ve gerilimi tırmandıran aşırı uçtaki açıklamaların bir kısmı” demişti.

MİÇOTAKİS'TEN SERT TEPKİ

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, söz konusu haritaya ilişkin bir açıklama yaptı.

Miçotakis, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bu haritaya iyi bakın. Girit, Rodos, Midilli, Sakız, Samos hepsi Türkiye tarafından alınmaktadır. Bu, aşırılıkçıların ateşli rüyası mı yoksa Türkiye'nin resmi politikası mı? Başka bir provokasyon mu yoksa gerçek hedef mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük koalisyon ortağının son maskaralıklarına ilişkin tutumunu netleştirmeli.”

Dünya