Miçotakis'ten Erdoğan'a 'bir gece ansızın gelebiliriz' yanıtı: Kabul edilemez

Miçotakis'ten Erdoğan'a 'bir gece ansızın gelebiliriz' yanıtı: Kabul edilemez
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, NATO müttefiki bir ülkeden Yunan egemenliğini sorgulamaya varan tehditler almasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk F-16'larına S-300 sistemlerinden kilit attığı belirtilen Yunanistan için "Ey Yunan tarihe bak. İzmir'i unutma. Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Bir gece ansızın gelebiliriz" ifadelerini kullanmıştı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Čaputová’yı Atina’da kabul ederken yaptığı kısa konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini eleştirdi.

Atina’nın Türkiye ile her zaman iyi komşuluk ilişkileri arzuladığını söyleyen Miçotakis, NATO müttefiki bir ülkeden Yunan egemenliğini sorgulamaya varan tehditler almasının kabul edilemez olduğunu da vurguladı.

ERDOĞAN: SABRIN SONU VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Bosna Hersek ziyareti sırasında Yunanistan'a yönelik tutumunu sürdürdü.

Erdoğan "Ellerinde adalar var, bu adalarda üsler var, buralardan hareketle bize karşı gayri meşru tehditler devam ederse, sabrın da bir sonu vardır. İşte o sabrın sonu geldiği anda, biz ne diyoruz? Sabrın sonu selamettir. Biz de o selameti gördüğümüz anda gereğini yaparız. Bunu da Yunanistan'ın ben bildiğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Dünya