Miçotakis'ten Erdoğan'a Selanik'ten Türkçe rest: Dayılık yok

Miçotakis'ten Erdoğan'a Selanik'ten Türkçe rest: Dayılık yok
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Atina-Ankara hattında gerilen ilişkiler hakkında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkçe yanıt veren Miçotakis, "Dayılık yok" dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerine Türkçe yanıt verdi. Miçotakis, "Dayılık yok" dedi.

86. Selanik Uluslararası Fuarı'nın açılışında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Miçotakis, "Ege'nin diğer yakasından gelen tehditlere, milletimizin tüm gücünü özetleyen tek bir kelimeyle cevap verilebilir: Hayır, Sayın Erdoğan, Yunanistan'a karşı daha fazla palavra yok" ifadelerini kullandı. Kathimerini gazetesinin haberine göre, Miçotakis'in bu sözleri katılımcılar tarafından ayakta alkışladı.

Yunanistan Başbakanı, Erdoğan'la görüşmeye açık olduğunu da söyledi.

Miçoktakis, konuşmasının devamında Batı dünyası, Afrika, Arap dünyası ve ayrıca Asya'daki ülkelerle birçok işbirliği anlaşması imzalandığı için müttefik sayısının da arttığına değindi; bu anlaşmalardan en önemlilerinin ABD ve Fransa ile yapıldığını söyledi. (Kısa Dalga)

Dünya