Miçotakis'ten Erdoğan'ın sözlerine tepki: Bu söylem son bulmalı

Miçotakis'ten Erdoğan'ın sözlerine tepki: Bu söylem son bulmalı
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini ve Yunanistan'ı hedef alan sözleri için "Ülkemizin doğu Ege'deki adalara ilişkin ulusal egemenliğini sorgulamaya yönelik bu kabul edilemez söylemin son bulmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Çekya'nın başkenti Prag’da düzenlenen Avrupa Konseyi gayriresmi toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Miçotakis, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi sonrasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı hedef alan açıklamalar yaptı.

"BU SÖYLEMİN SON BULMASINI TEMENNİ EDİYORUM"

Sputnik'te yer alan haberde, Erdoğan'ın basın toplantısında söyledikleri ile ilgili sorulan soruya Miçotakis, "Ülkemizin doğu Ege'deki adalara ilişkin ulusal egemenliğini sorgulamaya yönelik bu kabul edilemez söylemin son bulmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Her halükarda Yunanistan'ın diyalog kapısını kapatmadığını" dile getiren Miçotakis, "Uluslararası hukukun yanımızda olduğundan eminiz" vurgusunu yaptı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nde yaptığı basın açıklamasında Yunanistan'la ilgili "Bunların bütün politikaları yalan üzerine kuruludur, hep yalan... Dürüstlük yok. Hadi bir araya gelelim dediğiniz zaman, kıyıdaş ülkelerle filan, buna da yanaşmıyorlar, yanaşmazlar, ama Türkiye'den ön adım filan bekliyorlar. Araya da birçok ülkeyi sokuyorlar. Yunanistan ile görüşecek hiçbir şeyimiz yok" demişti.

Erdoğan, "Bir gece ansızın gelebiliriz, dediğinizde Yunanistan'a saldırıda bulunabiliriz mi demek istiyorsunuz?" sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Yani konuyu anlamışsın aslında. Bu sadece Yunanistan için geçerli değil, bizi rahatsız eden, bize saldıran hangi ülke olursa olsun onlara karşı bizim cevabımız: Bir gece ansızın gelebiliriz. Bunu böyle bilmeleri lazım, böyle anlamaları lazım. Şu an itibarıyla siz anladığınıza göre herhalde onlar da anlamıştır" yanıtını verdi.

Dünya