Miçotakis'ten, UNESCO'ya Ayasofya telefonu: Türkiye'ye baskı yapmasını istedi

Miçotakis'ten, UNESCO'ya Ayasofya telefonu: Türkiye'ye baskı yapmasını istedi
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay ile yaptığı telefon görüşmesinde Ayasofya Camii'sinin kapısında oluşan hasar ile ilgili Türkiye'ye baskı yapılmasını istedi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, perşembe günü UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay ile yaptığı telefon görüşmesinde Ayasofya'nın bir kapısında meydana gelen hasar karşısında üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Miçotakis, İmparatorluk Kapısı'ndaki hasarın anıtın tarihine, bütünlüğüne ve evrensel karakterine "saygısızlık" olduğunu söyledi.

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Ayasofya'nın 15. yüzyıldan kalma kapısı, Bizans imparatorları tarafından bu Ortodoks ibadet yerine girmek için kullanılırdı.

TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA İSTENECEK

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre Azoulay, Türk hükümetinin 2020 yılında o zamanlar müze olan Ayasofya'yı camiye çevirme kararının yansımaları konusundaki endişelerini yineledi ve yetkililerden açıklama isteyeceğini söyledi.

Bu haftanın başlarında, Türk Sanat Tarihi Birliği, 15. yüzyıldan kalma kapının hasarını gösteren bir fotoğraf yayınlamıştı. (Kısa Dalga)

Dünya