Mihriban Altürk’ü öldüren Metin Şengil’e 'çocuğa yönelik kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan da ceza istendi

Mihriban Altürk’ü öldüren Metin Şengil’e 'çocuğa yönelik kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan da ceza istendi
Defalarca şikayet edilmesine ve alınan koruma kararlarına rağmen boşandığı Metin Şengil tarafından öldürülen Mihriban (Berivan) Altürk dosyasının ilk duruşması bugün görüldü. Duruşmada fail Şengil’in “tasarlanarak boşandığı eşi kasten öldürme” ve” çocuğa yönelik kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından cezalandırılması istendi.

Şırnak’ın Uludere ilçesinde yaşayan 29 yaşındaki Mihriban Altürk, 21 Nisan’da evliliğinin ilk ayından beri 9 yıl boyunca sistematik olarak şiddet gördüğü ve ölümle tehdit edildiği Metin Şengil tarafından öldürüldü. Şengil ayrıca 8 yaşındaki kızlarını da ağır yaraladı. Ölümünden 24 gün önce boşanan Altürk, daha önce Şengil hakkında basit yaralamadan ve ölüm ile tehditten pek çok kez şikayetçi olduğu ve uzaklaştırma kararı aldırmıştı.

Şırnak 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün saat 10.00’da görülen duruşmada tüm tanıklar dinlendi ve savcı mütalaasını verdi. Savcı mütalaasında fail Şengil’in “tasarlanarak boşandığı eşi kasten öldürme” ve” çocuğa yönelik kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından cezalandırılması istendi. İddianamede Şengil 'boşandığı eşi kasten öldürmek', 'altsoya karşı hayati tehlike geçirmesine sebebiyet verecek nitelikte silahla kasten yaralama' suçlarından yargılanması talep edilmişti.

Fail savcı ve polisleri tehdit etmiş, olay yerinde keşif yapmış

Kararı Kısa Dalga’ya değerlendiren Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nden avukat Nida Baltalı, failin Mihriban Altürk’ü “Evinin altına bomba koyacağım hatta o savcıları, polisleri de uçuracağım” diyerek tehdit ettiğini belirti ve bu yüzden tasarlayarak öldürme suçundan da ceza alması gerektiğini ifade ederek, “Olay gününden 2 gün önce ticari taksi ile Mihriban’ın babasının evinin önünde geziyor yani keşif yapıyor. Bu kamera kaydıyla da sabit. Bu yüzden tasarlamanın koşullarının oluştuğunu düşünüyoruz” dedi.

“Çok önemli bir kazanım”

Failin sadece Mihriban’ı değil çocukları da vurmak için ateş ettiğini söyleyen av. Baltalı, “Olay sırasında araya Mihriban’ın ablası girdiği için fail bu amaca ulaşamıyor ve ardından kaçıyor. Bu yüzden bugün "çocuğa yönelik kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan da ceza istenmesi çok önemli bir kazanım” diye konuştu.

Bir sonraki duruşma ise 27 Ocak 2023'te saat 14.30'da Şırnak 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Özel Haber