Mill Eğitim Bakanı Selçuk'tan LGS'de benzer soru iddialarına yanıt: "Sınav iptal edilmeyecek"

Mill Eğitim Bakanı Selçuk'tan LGS'de benzer soru iddialarına yanıt: "Sınav iptal edilmeyecek"
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 6 Haziran’da yapılan LGS'nin ardından gündeme gelen, soruların daha önce bir yayınevinde yayınlandığı iddialarını reddetti, sınavın iptal edilmeyeceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 6 Haziran’da, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınavın ardından “benzer soru” iddiaları gündeme geldi. LGS’de sorulan 10 matematik sorusunun özel bir yayınevinin kitabındaki sorularla benzerlik taşıdığı iddiasının ardından konu Meclis gündemine taşındı.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve Bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk’un, söz konusu iddiaları hatırlatarak yönelttiği soru önergelerine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Sınav sorularının benzerliğine yönelik iddialar asılsız olup somut hiçbir belgeye dayanmamaktadır” dedi, sınavın iptal edilmeyeceğini söylediSınav sorularının daha önce bir yayınevi tarafından yayınlandığı iddialarını “asılsız” olarak niteleyen Selçuk, “Sınav sorularının benzerliğine yönelik iddialar asılsız olup somut hiçbir belgeye dayanmamaktadır. Sınav gizlilik ve güvenlik kriterleri doğrultusunda sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmiştir” dedi.

Sınavın gizlilik ve güvenlik kriterleri doğrultusunda “sorunsuz” gerçekleştirildiğini belirten Bakan Selçuk, “Söz konusu iddialarla ilgili inceleme başlatılmış olup, iptal edilmesi düşünülen herhangi bir soru bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Gündem