Millet ittifakı 2 Mart'ta aday toplantısı yapacak... Siyaset kulislerinde neler konuşuluyor?

Millet ittifakı 2 Mart'ta aday toplantısı yapacak... Siyaset kulislerinde neler konuşuluyor?
Millet ittifakının 2 Mart’taki toplantıda Cumhurbaşkanı adayını görüşeceği belirtiliyor. Toplantı öncesinde siyaset kulisleri hareketli.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’den oluşan millet ittifakının 2 Mart’taki toplantıda Cumhurbaşkanı adayını görüşeceği belirtiliyor. Toplantı öncesinde siyaset kulisleri hareketli.

BirGün gazetesinden Hüseyin Şimşek'in haberine göre İYİ Parti tarafından gündeme getirilen “anket” seçeneğine de kapıların tamamen kapalı olmadığı kaydedildi.

Ağırlıklı isim Kılıçdaroğlu

İttifak üyelerinin birden fazla anket şirketinin mevcut çalışmalarını ele alacakları öğrenildi. Millet İttifakı’nın adayının mevcut belediye başkanlarından biri olmayacağı görüşünün kesinleştiği, istişarelerde de anket çalışmalarında da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun isminin ağırlıklı olarak öne çıktığı iddia edildi. YSK’nin “telaşsız” ve sağlıklı bir seçim için önceliğinin 18 Haziran olduğu da masaya gelen bilgiler arasında yer aldı.

2 Mart, Akşener'in talebiydi

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya ise "Cumartesi yapılan zirvede CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'aday belirleme' konulu toplantı için daha ileri tarih önerirken, İyi Parti lideri Akşener’in talebi üzerine öne, 2 Mart tarihine alınmış" bilgisini paylaştı. Sarıkaya şunları yazdı:


"Seçimin 18 Haziran’dan ileri tarihe ötelenmesinin olmayacağı anlaşılınca, deprem nedeniyle ara veren siyaset eski günlerine sakince döndü.

Her ne kadar Kılıçdaroğlu ismine itiraz tam anlamıyla yok olmasa da İyi Parti’deki 'kazanacak aday' söyleminde kendini bulan itirazın dozu, deprem sonrası düşmüş olsa da sürüyor...

Belki de bundan dolayı olsa gerek, cumartesi yapılan zirvede CHP lideri Kılıçdaroğlu 'aday belirleme' konulu toplantı için daha ileri tarih önerirken, İyi Parti lideri Akşener’in talebi üzerine öne, 2 Mart tarihine alınmış.İyi Parti Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlarının adaylığına hâlâ çok sıcak, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına dönük parti içinden gelen olumsuz seslere de kulağı kabarık..."

Aday açıklanır mı?

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'a konuşan muhalefet partilerinin kurmayları ise 2 Mart’taki toplantı sonrası aday açıklaması yapılıp yapılmayacağına isoru üzerine “Tarih netleşmeden bu olmaz. Cumhurbaşkanı mesela 14 Mayıs’ta olacağını kesin ilan ederse o zaman bu toplantıda adaylık konusu gündeme gelir. Ama 14 Mayıs’ta olacağı meçhul bir seçim için adayın gündeme gelmesi doğru değil. Tarih netleştikten sonra yapılacak ilk toplantıda aday belirlenir ve ilan edilir” değerlendirmesini yaptı. (Kısa Dalga)

Gündem